Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők Magnussennek és Kvjatnak sem osztottak ki büntetést a Monacói Nagydíj időmérője után. Az orosz Toro Rossóját egy technikai szabálytalanság, a túl hajlékony padlólemez miatt vizsgálták.

A sportfelügyelők vizsgálatot indítottak a Monacói Nagydíj időmérője után a Toro Rosso ellen, mert Danyiil Kvjat autóján a padlólemez túlságosan hajlékony volt, a technikai ellenőrzésen 4000N terhelés alatt 5 mm-nél mélyebbre süllyedt.

A testület végül azonban nem szabott ki büntetést, mert kiderült, hogy

az elem megsérült, amikor az orosz pilóta durván hajtott át az egyik kerékvetőn

- ezt a felvételek is tanúsítják. Ilyen esetekben általában el szoktak tekinteni a szankciótól, bár utólag elvileg ki lehetett volna zárni a 9. helyen végző Kvjatot az időmérőről a szabálytalanság miatt. Az FIA műszaki csapata a sportfelügyelők kérésére tovább fogja tanulmányozni a telemetriát, amiről jelentést készítenek, de nem valószínű, hogy változna az ítélet.

Kvjat megtarthatja az eredményét. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP

"Az uszodánál lévő 14-es kanyarnál keményen hajtottam át a rázókövön, és valami eltörhetett" - mondta az érintett.

Úgy véli, e nélkül akár 5. is lehetett volna a pálya első két szektorában futott részidői alapján. "Nem vagyok elégedett az időmérővel" - vallotta be. "Előrébb is végezhettünk volna a 9. helynél. Ez elszomorító, mert tudjuk, hogy erős az autónk, és sok potenciál rejlik benne."

Mivel Kimi Räikkönen váltócsere miatt büntetést kapott, Kvjat valójában a 8. pozícióból rajtolhat majd.

Kevin Magnussen sem kapott büntetést amiatt, hogy piros lámpánál hajtott ki a bokszutcából a Q1 egyik megszakításakor - a kihágást azért nézték el neki, mert a Renault bizonyította, hogy csupán fél másodperccel azelőtt villant fel a kormány kijelzőjén a piros fény, hogy a dán a kijárathoz ért, és utána azonnal szóltak is neki rádión, hogy megszakították az edzést.

Magnussen azt mondta, a bokszutca kijáratához érve rápillantott a lámpára, de az akkor még zölden világított, és utána már a pályát figyelte, a kormányán felvillanó piros jelzést látva pedig egyszerűen nem tudott azonnal megállni a vonal előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!