Vágólapra másolva!
A finn felbosszantotta magát azon, hogy a riporterek eltúlozták a Ferrari gyenge edzésteljesítményét. Vettel szerint a csapat erősebb lesz az időmérőn.

A Ferrari nemhogy a Mercedesszel nem tartotta az iramot a Monacói Nagydíj első edzésnapján, versenyzőit a Red Bull és a Toro Rosso párosa is megelőzte a rangsorban. Amikor viszont erről kérdezték az interjúk során, a tévétársaságok kihúzták a gyufát Kimi Räikkönennél.

"Úgy tálaljátok a történteket, mintha óriási probléma lenne. Az emberek hibáznak, és egy edzésen nincs ezzel semmi baj" - fakadt ki a finn.

"Nem volt ideális a mai edzésnapunk, de hányszor volt az? Sokat kell még javulnunk, és remélhetőleg fogunk is" - mondta. "Még akadnak teendőink, de a délutáni edzés máris jobban sikerült, mint a délelőtti, úgyhogy fejlődtünk."

Räikkönen nem tulajdonít nagy jelentőséget a csütörtöki problémáknak, mert ki lehet még javítani őket Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az előző két futamon dobogóra álló Räikkönen a második tréningen 7. lett, közel másfél másodperccel lemaradva az élen végző Daniel Ricciardótól.

Vettel nem érzett rá az ultralágy gumira

A Ferrari pilótái közül Sebastian Vettel szenvedett jobban, legalábbis ami a vezetői hibákat illeti. A német délután kétszer is érintőre vette a szalagkorlátot: előbb megpördült a Mirabeau-nál, ami miatt rövid időre vissza kellett térnie a garázsba, hogy a szerelők ellenőrizzék a hátsó szárnyát, majd a St. Dévote kijáratánál súrolta a palánkot, amitől megsérült az egyik felnije.

Csapattársához hasonlóan azonban ő sem pánikol.

"Összességében rendben vagyunk. Az autó tempója megvan, csak ma küszködtünk, hogy kihozzuk belőle" - nyilatkozta Vettel, aki 9.-ként zárta az edzésnapot. "Szombaton sokkal jobbak leszünk. Ma nem arra összpontosítottunk, hogy a tabellán előkelő helyen végezzünk, de kissé döcögősen ment a munka. Kipróbáltunk néhány megoldást, de az igazság az, hogy nem mindegyik vált be."

Vettel nem érzett rá a ritmusra Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

"Nem volt sima napunk. Nem kaptam el a fonalat, az ultralágy gumin nem tudtam jó köröket futni."

"Igen, végezhettünk volna jobb munkát, beleértve jómagam is, de ez van. Kimondhatjuk: nem ott tartunk, hogy éppen csak beférjünk a legjobb tízbe, ennél jóval gyorsabb az autónk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!