Vágólapra másolva!
A tavalyi kudarc szerintük nem fog megismétlődni, de a versenyzők elismerték, hogy nem voltak elégedettek az autójukkal. Massa ráadásul értékes időt veszített a reggeli balesete miatt.

A Williams tavaly sokkal gyengébben szerepelt Monacóban, mint a többi pályán: az időmérő edzést a mezőny utolsó harmadában zárták, vasárnap pedig a pontszerző helyektől távol végeztek. Az idei első edzéseken sem nyújtottak meggyőző teljesítményt, délután Valtteri Bottas a 14., Felipe Massa pedig a 16. helyen végzett, a brazil hátránya már 2,6 másodperc volt.

Massa dolgát nehezítette, hogy a délelőtti gyakorláson mindössze 10 kört tudott megtenni, mielőtt a St. Dévote kanyarban összetörte a Williamst, de egyébként sem volt elégedett az autójával. „Nagyon nehéz délelőttünk volt. Rengeteg időt vesztettem, pedig Monacóban a szokásosnál is fontosabb, hogy minél több kört teljesítsünk az edzéseken" – mondta. „A délutánunk sem sikerült túl jól, küszködtünk, nem futottunk jó köridőket. Nincs elég tapadásunk, ezért sokat kell még dolgoznunk az autónkon, különösen a futamra kell versenyképesebbé tennünk."

Massa délelőtti edzése így ért véget Forrás: AFP

A brazil hozzátette, attól azért nem tart, hogy az idén is pont nélkül távoznak Monacóból. Ezzel egyetért Bottas is, aki azt mondta, „a beállításokat most jobbnak éreztem, mint amiket korábban kipróbáltunk ezen a pályán." Ezen kívül azonban ő is csak annyit tudott pozitívumként felhozni, hogy sok kört tett meg csütörtökön.

„Nehéz volt vezetni az autómat, eléggé túlkormányzott volt, kicsit ideges is voltam" – magyarázta a finn. Délelőtt majdnem ő is összetörte a Williamst, amikor megcsúszott az alagútban, de sikerült elkerülnie a falat. „Volt egy necces pillanatom, de ez előfordul ezen a nehéz pályán."