Ricciardo és Magnussen kapja meg az új Renault motort

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Kevin Magnussen, Renault Sport Racing, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 19: Daniel Ricciardo of Australia drives the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer ahead of Kevin Magnussen of Denmark drives the (20) Renault Sport Formula One Team Renault RS16 Renault RE16 turbo on track during qualifying for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 19, 2016 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160319-00211 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Alonso autójába is új erőforrást szerelnek, de a Honda csak megbízhatósági fejlesztéseket vet be a Monacói Nagydíjon.

A Renault zöld utat adott új fejlesztésű erőforrásuk korai bevetésének, így a gyári istálló színeiben Kevin Magnussen már a hétvégén használhatja a barcelonai teszten már kipróbált változatot. Az Autosport értesülése szerint a francia gyártó az F1-es szezon legrövidebb pályáján 0,2 másodperc előnyre számít az új motortól, de Kanadában már 0,5 másodperces gyorsulást várnak.

Mivel a Renault eredetileg csak a két hét múlva esedékes Kanadai Nagydíjra tervezte az új erőforrás bemutatását, egyelőre csak két példány készült el az új motorból, így Jolyon Palmer még kénytelen várni, és a Red Bullnál is csak az egyik versenyzőnek jut a D jelű erőforrásból. Az FIA szerdai sajtótájékoztatóján Max Verstappen megerősítette, hogy Daniel Ricciardo kapja meg az új változatot.

Ricciardo és Magnussen kapja meg az új Renault erőforrást Forrás: 2016 Getty Images/Robert Cianflone

Motorcsere esedékes a McLaren háza tájánál is, mivel Fernando Alonso a melbourne-i balesete miatt Jenson Buttontól eltérő ütemben használja az erőforrásokat. A Honda szerint a Spanyolországban üzemeltetett motor megközelítette a futásteljesítményének határát, és nem akarnak kockáztatni egy esetleges monacói sikert a túlhajtott erőforrás miatt.

A Barcelonában elromlott motort megjavítják, és szabadedzéseken a későbbiek során is bevetik.

A Honda ezzel bonyolult helyzetbe kerül, mert a következő, Kanadai Nagydíjra várható, hogy ők is frissítik az erőforrásuk specifikációját, egy újabb motorcserével viszont Alonso már az idei negyedik egységénél tartana, mivel Monacóban, a szezon 6. futamán már a harmadik példányt szerelik be a McLarenbe. A szezon során egy adott versenyző büntetlenül maximum öt erőforrást használhat fel.

Alonso is frissített motort kap, de hivatalosan csak a megbízhatóság javul Forrás: AFP/Wang Zhao

Juszuke Haszegawa, a Honda F1-es programjának vezetője korábban elmondta, még nem döntöttek a zsetonjaik felhasználásának üteméről, de folyamatosan fejlesztenek, és az Auto Motor und Sport nemrég úgy értesült, hogy a japánok a Belga Nagydíjig minden újítást bevetnének. Az Autosport megtudta, hogy

Alonso motorja megbízhatósági fejlesztéseket tartalmaz, de a Honda nem váltott be zsetonokat.

A japánok változtattak az akkumulátorokon és a vezérlő-elektronikákon is, ezek mindkét autóba bekerülnek, így Jenson Button is már Monacóban megkapja a frissítéseket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!