Biztató hír Schumacher állapotáról

Michael Schumacher
German Ferrari driver Michael Schumacher sprays champagne on the podium of the Imola racetrack after the San Marino Grand Prix, 25 April 2004 in Imola, Italy. Michael Schumacher won the race ahead of English BAR-Honda driver Jenson Button and Columbian BMW-Williams driver Juan Pablo Montoya. AFP PHOTO PAOLO COCCO
Vágólapra másolva!
A súlyos fejsérülés miatt kezelés alatt álló korábbi hétszeres világbajnok körül továbbra is hírzárlat van, de egykori főnöke, Luca di Montezemolo elszólta magát.

Továbbra is nagyon nehéz információhoz jutni a 2013-as síbalesete óta kezelés alatt álló Michael Schumacher állapotáról, mivel a rekordbajnok családja és menedzsmentje nem nyilatkozik, és csak a legszűkebb baráti kör tagjainak engedik, hogy meglátogassák. Ebbe a körbe korábbi menedzsere, Willi Weber sem fér be, de Schumacher volt főnöke, a Ferrari exelnöke, Luca di Montezemolo viszont a brit Daily Express szerint híreket kapott.

– idézte a lap az olasz üzletembert, aki azt nem fejtette ki, hogy mit jelent számára az, hogy Schumacher „reagál”. Hozzátette: „Tudom, hogy ő menyire erős. Biztos vagyok abban, hogy a kulcsfontosságú eltökéltségének köszönhetően képes lesz kijutni ebből a nagyon-nagyon nehéz helyzetből, és nagyon reménykedek is.”

Schumacher a hét világbajnoki címéből ötöt a Ferrarival nyert, Montezemolo regnálása idején Forrás: AFP/Paolo Cocco

Montezemolo kijelentette: „Michael mindenképpen a Ferrari történetének legfontosabb versenyzője annak ellenére, hogy az F1 különböző időszakai során a Ferrarinál a világ legjobb pilótái szerepeltek. Ő a családunk fontos tagja volt, és számomra nehéz is elválasztani Michaelt, a versenyzőt és Michaelt, a barátot.”

Schumacher korábbi csapatfőnöke, Jean Todt elárult egy eddig kevésbé ismert történetet a hétszeres világbajnokról. „Nagyon tehetséges volt, keményen dolgozott, és alázatos maradt. Minden év elején, még mielőtt a bajnokság elkezdődött, arra kért, hogy teljesíthessen egy privát tesztet, mert meg akart bizonyosodni arról, hogy még mindig jó pilóta. Ez jól bemutatja a hozzáállását.”

A német pilóta tiszteletére nemsokára jótékonysági focimeccset szerveznek Mainzban, és a Bild szerint Schumacher életművét a nemrég alapított és első alkalommal megítélt Nürburgring Trophy-val is elismerik a héten. „E díj sok erőt ad majd neki a felépülése felé vezető úton” – vélte Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport korábbi igazgatója, aki szintén Schumacher főnöke volt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!