Vágólapra másolva!
Eric Boullier gondolt egy merészet, és célkeresztbe vette a maranellói istállót a hercegség kanyargós pályáján. Szerinte a Ferrari nem lesz erős a hétvégén, Vettel viszont másképp gondolja.

A McLaren a szezon első öt versenyén mindössze 12 pontot tudott szerezni, a csapat versenyigazgatója, Eric Boullier mégis úgy gondolja, hogy a Monacói Nagydíjon legyőzhetik a konstruktőri összetett 2. helyezettjét, a Ferrarit.

Barcelonában Jenson Button 9. lett, míg Fernando Alonso kiesett, mert tisztázatlan okokból lekapcsolt az autójában az üzemanyag-ellátás, de a McLarennél úgy vélik, Monaco jobban fekszik nekik. Régóta azt állítják, hogy a kasztnijuk már az egyik legjobb a mezőnyben, és Boullier szerint a hercegségben, ahol kevéssé számít a motorerő, „a 6-8. helyre" várják magukat. Érdekes módon nem a Ferrari mögé.

– mondta Boullier az Autosportnak. „A Red Bull mindenképpen, a Toro Rosso is, mert elég jó autójuk van, és persze a Mercedes szintén."

A McLaren a Ferrarit vette célkeresztbe Monacóban Forrás: McLaren

A francia sportvezető a harmadik helyre teszi a McLaren kasztniját. „Tavaly is a harmadikak voltunk, de nagyon közel a Williamshez és a Ferrarihoz" – jelentette ki. „Most a Mercedes a legjobb, utána a Red Bull, aztán mi következünk, majd a Ferrari, a Toro Rosso és a Williams jön. Ők már egyértelműen mögöttünk vannak."

Az Autosport a barcelonai tapasztalatok alapján egyértelműen a Red Bull autóját tette az 1. helyre, de a Mercedest és a Ferrarit is a McLaren elé sorolta, amelyet különösen a lassú kanyarokban éreztek jónak. Ez Monacóra nézve valóban biztató,

Sebastian Vettel viszont arra számít, hogy a szűk és kanyargós pálya a Ferrarinak is kedvezni fog.

„Tavaly is nagyon ütőképesek voltunk ott, és azóta a Monaco szempontjából fontos összes területen fejlődtünk" – mondta a német versenyző, aki tavaly a 3. rajtkockát szerezte meg, és a 2. helyen ért célba Nico Rosberg mögött. „Az autónk menettulajdonságai jobbak lettek, különösen abban, ahogy meglovagolja a rázóköveket. Ez Monacóban segíteni fog."

Igaz, intő jel, hogy a Ferrari Barcelonában pont a pálya végén, a lassú kanyarokban volt egyértelműen gyengébb a Red Bullnál, amely szintén az ő legyőzésüket tűzte ki célul.

A versenyzők is bizakodók

Button az egy évvel ezelőtti versenyen 8. lett a McLarennel, és Boullier-hez hasonlóan ő is eredményes hétvégére számít. „Imádom a pályát, az utóbbi években jól is mentem rajta" – emlékeztetett. „A vezetési stílusom, különösen az, hogy alulról építkezek, nem lépem át a határt, jól működik itt."

A McLaren számára a Spanyol Nagydíjon mérföldkő volt, hogy az új hondás korszakban először Alonsónak sikerült bejutnia a Q3-ba, és a hétvégén ugyanez lesz a céljuk.

Az MP4-31 Barcelonában jelentős frissítésen esett át,

új hátsó és első vezetőszárnyat is kapott – igaz, az utóbbit csak Button használta a versenyen –, és a csapatnál arra számítanak, hogy ez Monacóban jobban meg fog látszani a teljesítményükön.

„A motorerő terén még van némi lemaradásunk, de az Monacóban nem túl fontos, úgyhogy ott még jobban szerepelhetünk" – vélte Alonso.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a Honda az augusztusi Belga Nagydíjig az összes fejlesztési zsetonját ki akarja játszani, addigra reményeik szerint a hibrid rendszerük is hatékonyabb lesz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!