Vágólapra másolva!
Mármint a motokrosszban, a saját versenyzői szerint. Az alakulata sokkal szervezettebb, mint a többieké.

Habár a szószátyársággal bajosan vádolható Kimi Räikkönent nehéz lenne elképzelni egy Forma-1-es csapat élén, ahol kifinomult diplomáciai érzékre és ravasz sportpolitikai manőverekre van szükség, úgy tűnik,

motokrossz-csapatát, az Ice 1 Racinget a versenyzői legnagyobb megelégedésére irányítja.

Amikor a múlt hétvégén ellátogatott egy teutschenthali versenyre, a Mitteldeutsche Zeitung őt magát ugyan nem tudta mikrofonvégre kapni – egy tipikusan kurta „nem"-mel hárította el a közeledésüket –, két motorosa közül az egyik, Max Nagl viszont szívesen beszélt róla, mégpedig elég hízelgően.

Max Nagl, Räikkönen egyik motorosa Forrás: Facebook/Ice 1 Racing

„Én magam is a Forma-1 nagy rajongója vagyok. Kevés jobb dolog történhetett volna velünk annál, hogy egy olyan sztár a főnökünk, mint Kimi" – mondta.

Míg például mások nagyon spórolnak az utazási költségeken, Kimi tudja, hogy érdemes kicsit többet áldozni rájuk, mert így kipihentebbek lehetünk a versenyekre."

Nagl, aki jelenleg a Motokrossz Világbajnokság összetettjének 4. helyén áll, ugyanakkor elismerte, hogy ő és a csapattársa, Christophe Charlier nem találkoznak túl gyakran Räikkönennel. „Kimi rengeteget utazik, ezért főleg telefonon tartjuk a kapcsolatot" – mondta. „Örülök, hogy most eljött."

Egyébként maga Räikkönen is szívesen pattan motorra, a szenvedélye miatt azonban nemrég bajba került: a szomszédai panaszt tettek rá, mert a birtokán engedély nélkül építhetett egy motokrossz-pályát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!