Ecclestone már megint londoni F1-gyel hiteget

Forma-1, London, Regent Street, Scuderia Ferrari
A Ferrari test driver takes a lap of Regent St London 06 May 2004. The busy street normally filled with shoppers was blocked off for the F1 display ahead of the Grand Prix race at Silverstone, U.K. AFP PHOTO/ NORWAY OUT SWEDEN OUT DENMARK OUT / AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Szenzációsnak tartana egy versenyt a brit főváros közepén, de elismerte, hogy ennek megvalósulása akadályokba ütközik. Las Vegasba is régen vissza szeretne térni, ám itt sem állnak jól az ügyei.

Ismét bedobta a londoni F1-es futam körülbelül egy évtizede folyamatosan felmerülő témáját Bernie Ecclestone. Az F1 ügyvezetője rendszeresen, valószínűleg nyomásgyakorlás céljával megemlíti, hogy mennyire szeretne versenyt rendezni a fővárosban, de ennek különböző jogszabályok és a helyiek tiltakozása miatt nincs sok esélye. Még akkor sem, ha Ecclestone szerint lenne.

„Ha megoldható, már jövőre” – felelte a 85 esztendős üzletember, amikor arról kérdezték, hogy mikor rendezne F1-es futamot Londonban.

de ezen kívül semmilyen drámai problémát nem látok. London belvárosa fantasztikus helyszín lenne. Most Bakuban dolgozunk ugyanezen, ahogy Monacóban is megcsináltuk már. Az utcai versenyek nagyon népszerűek, sokkal több nézőnk lenne (Londonban), mint Monte Carlóban.”

F1-es bemutató a londoni Regent Streeten, 2004-ben Forrás: Origo

Ecclestone nemrég lehetséges versenyhelyszínként említette Las Vegast is, de a világsajtóban ezt a témát ugyanolyan hitetlenül fogadják, mint a londoni GP tervét, hiszen az F1 ügyvezetője időről időre előhozakodik ezzel a lehetőséggel is. Ecclestone elismerte, hogy nem mennek simán az egyeztetések a híres kaszinóvárossal. „Valóban küszködünk egy kissé.

– utalt a 6,8 kilométeres sugárútra, ahol a világ legnagyobb szállodáinak nagy része és számos ismert kaszinó is van. Ecclestone régóta szeretne további futamokat Észak-Amerikában, elmondása szerint New Yorkról „kissé lecsúsztunk”, de más helyszínekkel is tárgyal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!