A Sauber nem tesztel, de megkapja az új Ferrarit

Forma-1, Orosz Nagydíj, Sauber, Felipe Nasr, Marcus Ericsson
2837120 05/01/2016 Team Sauber's Felipe Nasr, left, and team Sauber's Marcus Ericsson take part in a race at the Russian stage of the Formula One World Championship. Alexey Kudenko/Sputnik
Vágólapra másolva!
A Sauber úgy döntött, hogy kihagyja a Spanyol Nagydíj utáni kétnapos tesztet, mert Barcelonába nem visznek fejlesztéseket. Ők megkapják a Ferraritól az új motort, a Haas még nem biztos.

Az idei szezon közbeni két Forma-1-es teszt közül az elsőt a Spanyol Nagydíj utáni kedden és szerdán rendezik Barcelonában, és az már biztos, hogy a Sauber nem fog részt venni rajta. Az istálló a Twitteren tudatta ezt, de nem azt hozták fel közvetlen indoknak, hogy nehéz anyagi helyzetben vannak.

"Két okból nem veszünk részt az első szezon közbeni teszten: az első az, hogy a Spanyol GP-n nem vetünk be fejlesztéseket. A második, hogy nincs olyan fiatal versenyzőnk/tesztpilótánk, aki megfelelne a követelményeknek" - írták.

A Sauber versenyzői, Felipe Nasr és Marcus Ericsson az Orosz Nagydíjon Forrás: RIA Novosti/Alexey Kudenko

Önmagában az utóbbi miatt azonban nem feltétlenül kellene távol maradniuk: a Sportszabályzat értelmében

a csapatoknak a négy évközi tesztnapból legalább kettőn olyan pilótát kell autóba ültetniük, aki legfeljebb két F1-es futamon vett részt.

A Sauber elméletileg megoldhatta volna a kétnapos barcelonai gyakorlást Felipe Nasrral és/vagy Marcus Ericssonnal, hogy aztán a silverstone-in egy vagy több fiatal tehetséggel vegyenek részt.

A Sauber biztos megkapja az új Ferrari-motort

A még pont nélkül álló svájci istálló ugyanakkor a Spanyol Nagydíjon megkapja a Ferrari legújabb motorváltozatát, amelyre három fejlesztési zsetont költöttek – értesült az Autosport. A maranellóiak gyári csapata Oroszországban használta először a frissítést.

A Toro Rosso egész biztosan nem kapja meg, hiszen a szerződésük értelmében a 2015-ös specifikációval teljesítik az idényt,

a Haas viszont lehet, hogy beveti Barcelonában.

Günther Steiner csapatfőnök elmondása szerint ez attól függ, hogy a Ferrari le tud-e gyártani eleget gyártani az új egységből.

"Nem vagyunk teljesen képben a gyártási ütemtervükkel" - mondta. "Ha megkaphatjuk az új motorokat, használni fogjuk őket." Döntés a héten várható a kérdésben, és Steiner hozzátette, hogy a Spanyol Nagydíjon egy új hátsó szárnyat is kipróbálnak. Az újonc Haas az eddigi négy futamból hármon pontot szerzett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!