Putyin Rosbergnek: Szép munka volt, már ha munka ez

Vlagyimir Putyin, Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Orosz Nagydíj
2837374 05/01/2016 May 1, 2016. Russian President Vladimir Putin, left, prior to the awarding ceremony of the Formula 1 Russian Grand Prix winners. From right: Ferrari F1 team driver Kimi Raikkonen, third place winner; Mercedes F1 team driver Nico Rosberg, first place winner. Alexei Druzhinin/Sputnik
Vágólapra másolva!
Az idén is odaért az Orosz Nagydíj végére Vlagyimir Putyin, aki a díjátadás előtt csevegni kezdett a versenyzőkkel.

Az F1 történetének harmadik Orosz Nagydíját rendezték vasárnap Szocsiban, ahol az előző évekhez hasonlóan Vlagyimir Putyin is megjelent. Az utolsó köröket a díszpáholyból, Bernie Ecclestone mellől követte figyelemmel, majd személyesen is részt vett a díjátadáson.

Előtte viszont csevegni kezdett a dobogósokkal az öltözőben, ahol a versenyzők lazítanak egy pillanatig. Nico Rosberget is arról kérdezte a tolmácsa segítségével, hogy mi a véleménye a Szocsiban eltöltött napjairól. A párbeszéd vége kissé viccesre sikerült, bár ebben a nyelvi korlátok is játszhattak némi szerepet.

Putyin megérdeklődte, hogy a pilóták jól érezték-e magukat Forrás: RIA Novosti/Alexei Druzhinin

Putyin: Jól érezte magát? Minden rendben ment?
Rosberg: Igen, minden rendben oké volt. Ez egy nagyszerű pálya, remek munkát végeztek vele. Az F1 egyre népszerűbb az országban.
Putyin: Igen, pontosan így van, Önöknek köszönhetően.
Rosberg: Hát, igyekszünk.
Putyin: Tiszteletteljes köszönet Önnek és a kollégáinak. Az Önök sportjának különböző ágazatai fejlődésnek indultak Oroszországban, és az emberek is örömüket lelik az Önök munkáját nézve, már ha ezt munkának lehet nevezni.
Rosberg:(Kínos nevetéssel) Nos, van néhány remek orosz versenyző is.

Putyin a díjátadáson is részt vett Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Lehet, hogy a tolmács fordított szerencsétlenül, az angolszász sajtó mindenesetre úgy értelmezte, hogy Putyin - aki egyébként 2010 novemberében maga is kipróbált egy F1-es Renault-t - derogáló megjegyzést tett a sportra, ráadásul ironikus módon pont a munka napján. Rosberg azonban nem sokat rágódott ezen, néhány perccel később lazán átvette Putyintól a győzelemért járó trófeát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!