Vágólapra másolva!
Öt rajthellyel hátrébb fogják sorolni az időmérő után váltócsere miatt. Valószínűleg a kínai első körös ütközésben sérült meg az egység.

Az Orosz Nagydíj első edzésnapjának végén kiderült, hogy ki kell cserélni a sebességváltót Sebastian Vettel Ferrarijában, ezért a német versenyző öt rajthelyes büntetést fog kapni az időmérő után. Az egységnek hat egymást követő futamot kellett volna kibírnia.

Vettel autója elromlott a délutáni tréningen, de a jelek szerint nem ez idézte elő a váltó cseréjét - Adam Cooper szakújságíró úgy tudja, a Ferrari már a Kínai Nagydíj óta sejtette, hogy baj lehet vele. A német pilóta ott a rajt után ütközésbe keveredett, ekkor sérülhetett meg a váltó.

Vettel autója elromlott délután, de a váltóhiba külön történet. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: RIA Novosti/Mikhail Korytov

A büntetéssel nehezebb helyzetbe kerül az idei első győzelmére pályázó Ferrari, amely egyébként nem volt reménytelenül lemaradva a Mercedestől. Vettel a délutáni műszaki hibával sok időt vesztett, bár ennek nem tulajdonított nagy jelentőséget, szerinte be tudja hozni a lemaradást.

A problémák azt jelentik, hogy a Ferrari Oroszországban sem zár zökkenőmentes hétvégét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!