Vettel már nem dühös Kvjatra

Forma-1, Danyiil Kvjat, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Kínai Nagydíj
SHANGHAI, CHINA - APRIL 17: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and Daniil Kvyat of Russia and Red Bull Racing shake hands in parc ferme during the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 17, 2016 in Shanghai, China. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160417-00219 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Nem bánta meg a kifakadását a kínai futam után, bár azt nem tudta, hogy az élő közvetítésben folyamatosan adták a vitáját Kvjattal. Versenybalesetnek minősítette az ütközésüket.

A két héttel ezelőtti Kínai Nagydíj eredményhirdetését Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat parázs vitája vezette fel a pilóták pihenőszobájában. Mindezt az váltotta ki, hogy a rajtnál Vettel szerint riválisa vakmerően bújt be a belső ívre, amivel előidézte a két Ferrari ütközését, és ezt egyenes adásban vágta az orosz fejéhez.

A Ferrari pilótája nem bánja, hogy heves reakcióját milliók látták világszerte. "Meglep, hogy két héttel az eset után ez még mindig téma. Mindent átbeszéltünk, amit kellett."

de ez nem számít, mert ha tudtam volna, akkor is ugyanazt mondtam volna" - nyilatkozta Szocsiban. "A verseny után még mindenki feszült, tombolnak az érzelmek. Miért kellene most azt mondanom, hogy visszafogottabban kellett volna reagálnom?"

"Nem hiszem, hogy bármi rosszat mondtam volna. Továbbra is jól kijövünk (Kvjattal)."

Vettel és Kvjat a kínai verseny leintése után Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Az első kanyarnál Kvjat megpróbált kihasználni egy megnyíló sávot, de Kimi Räikkönennel harapófogóba szorította Vettelt, aki a balelső kerekével kiforgatta csapattársa autóját. A német korábban úgy vélte, hogy a merész Kvjat nem tudott volna rendesen elfordulni a kanyarban, most viszont már higgadtabban értékelt.

"Összességében versenybaleset volt. Ő valószínűleg a lehető legjobban jött ki belőle, mert pozíciókat nyert, és nem lett baja az autójának. Kimivel mi rosszabbul jártunk, de előfordul ilyesmi" - közölte.

Az ütközést a Sanghaji Görbe Tükörben részletesen is kielemeztük.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!