Vágólapra másolva!
Még a Kínai Nagydíj után sem érezte tökéletesen magát, de most már nincsenek fájdalmai. A McLarent a Q3-ba várja az időmérőn Oroszországban.

Fernando Alonso az Orosz Nagydíj helyszínén úgy nyilatkozott, hogy a Melbourne-ben elszenvedett horrorisztikus bukása után csak mostanra jött teljesen rendbe. "Már nincsenek fájdalmaim, gond nélkül edzek. Kína után néhány napig még furán éreztem magam, de azóta minden rendben" - közölte. "A felépülés tovább tartott, mint amire számítottam."

A balesete utáni versenyt ki is kellett hagynia bordatörése légmelle miatt, de Kínában már rajthoz állt. A szocsi szabadedzések alapján abban bízik, hogy

a McLaren reális eséllyel szállhat harcba a Q3-ért.

"Nagyszerű lenne számunkra, ha legalább az egyik autónk bejutna a Q3-ba, és ez szerintem lehetséges. Tudom, hogy a pénteki eredményeink alapján korábban néha túl optimistává váltunk, de ma jónak éreztem az autót, bár nem 100 százalékosnak." Alonso azt mondta, a balansz még nem mindegyik kanyarban volt megfelelő.

Alonso Szocsiban. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A spanyol a 10., csapattársa a 8. helyen végzett a délutáni edzésen. Jenson Button szintén azt szeretné, hogy a McLaren "holnap a Q3 ajtaján dörömböljön", vasárnap pedig "képes legyen néhány pont megszerzésére."

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elárulta, hogy a napjuk nem indult problémáktól mentesen. "Délelőtt rengeteg fejlesztési feladatot végeztünk az aerodinamikával és a beállításokkal kapcsolatban" - mondta. "Emiatt nehéz volt pontosan belőni a balanszot, és mindkét pilótánk panaszkodott az autó kiszámíthatatlanságára, nehéz vezetésére. Szerencsére az ebédszünet alatt sokat javultunk, így Jenson és Fernando is arról számolt be délután, hogy sokkal jobb lett az autó."

A McLaren az eddigi három futam során egyetlen pontot gyűjtött.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!