Vágólapra másolva!
A Ferrarihoz hasonlóan a Mercedes is elköltött néhány motorfejlesztési zsetont az Orosz Nagydíj előtt, ők az üzemanyagrendszeren változtattak. A Ferrariéval ellentétben ez az átalakítás nem igényli új belsőégésű motor beszerelését az autóba.

Az Orosz Nagydíj felvezetésében technikai fronton a Ferrari bérelte ki a szalagcímeket, de pénteken kiderült, hogy az utóbbi napokban nem csak a maranellóiak áldoztak fel motorfejlesztési zsetonokat, hanem a Mercedes is.

A Mercedes a szezonra megtartott 13 egységéből 2-t költött az üzemanyagrendszer átalakítására, és a frissítést a gyári csapat mellett a másik három ügyfelük is megkapja a hétvégére. Ennek érvényesítéséhez nem szükséges vadonatúj belsőégésű motort szerelniük az autóba az öt darabból álló éves keretből, mivel olyan elemeken változtattak, amelyek az egységen kívül találhatók.

A Mercedesnél sem lazsálnak, elhasználtak két fejlesztési zsetont Forrás: AFP//Alexander Nemenov

A Ferrarinál ugyanezt az előnyt nem élvezhetik, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel autójába kénytelenek voltak új egységet rakni, hogy a frissítéseket felhasználhassák. A maranellóiak 3 zsetont lőttek el az Orosz Nagydíj előtt, így nekik 6-ot kell beosztaniuk az év későbbi szakaszára. A Mercedes fejlesztésének részeként a motorolaj összetételén is változtatott a Petronas.

A címvédő csapat mindhárom 2016-os versenyt megnyerte, de tartanak az eddig különböző problémákba belefutó Ferraritól, ezért sem vesznek vissza a fejlesztési tempóból.

A Renault a júniusi Kanadai Nagydíjtól fog továbbfejlesztett motort kínálni a partnereinek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!