Vágólapra másolva!
A gyorsasági motorversenyzés élő legendájának példáját követné Lewis Hamilton az F1-ben: a háromszoros világbajnok autóversenyző reméli, hogy ő is olyan versenyképes marad pályafutása végéig, mint az olasz sportoló.

A hétszeres gyorsasági-motoros világbajnok, Valentino Rossi pályafutását szeretné követni napjaink legismertebb, és egyik legsikeresebb F1-es pilótája, Lewis Hamilton. A Mercedes versenyzője a múlt heti MotoGP utam előtt arról beszélt, szeretné, ha ő is olyan versenyképes lehetne karrierje vége felé, mint a Jerezben futamgyőzelmet arató, 37 esztendős motoros.

„Valentino az öregebb motorosok egyike, de még mindig képes a csúcson lenni” – nyilatkozta Hamilton, aki korábban többször is meglátogatta az olasz sportolót. „Még mindig képes erre, és remélem, hogy én is hasonló helyzetben leszek a pályafutásom vége felé.”

Hamilton már gondol a jövőre Forrás: AFP/Johannes Eisele

Hamilton már korábban is beszélt arról, hogy belátható időn belül lejár az ideje az F1-ben, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy távozni akarna, még annak ellenére sem, hogy tavaly október óta nem nyert futamot, és folyamatosan alulmarad Nico Rosberggel szemben, mióta megnyerte 3. világbajnoki címét. A brit pilóta elismerte, hogy foglalkozik már a visszavonulás gondolatával.

– mondta a Mercedes pilótája, aki így a 2020-as évek elejéig maradhat az F1-ben. Hamilton úgy véli, egy világbajnoki cím megnyerése után valószínűleg további sikereket akarna elérni, ezért nehéznek érzi, hogy megtalálja majd a tökéletes pillanatot a távozásra.

Az F1 történetének legsikeresebb brit versenyzője azt sem döntötte még el, hogy ha egyszer elhagyja a sportot, akkor végleg leszámol-e pályafutásának ezzel a szakaszával. „Most csak képzelhetem, hogy elvonási tüneteim lesznek, amikor már kihagytam egy évet, és lehet, hogy még mindig versenyezni akarok majd” – mondta. „Ki tudja? Lehet, hogy pont az ellenkezője történik, és egyszerűen csak örökre eltűnök!”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!