Vágólapra másolva!
A csapatoknak csütörtökön az átlagolt rendszerről kellett volna szavazniuk, ehelyett levélben tájékoztatták a Bernie Ecclestone-t és Jean Todtot, hogy nem fogadnak el mást, csak a tavalyi formátumot. Ők végül beadták a derekukat.

Miután Bahreinben adtak neki egy második esélyt, de Ausztrália után ott is kudarcnak bizonyult, a jövő hétvégi Kínai Nagydíjtól kezdve mégis lecserélik a folyamatos kieséses időmérőt a tavalyig használt formátumra.

A szahíri verseny délelőttjén az FIA a csapatok elé tárt egy olyan javaslatot, amely szerint a Q1-ben, a Q2-ben és a Q3-ban a legjobb két körük átlaga alapján rangsorolnák a versenyzőket. Ezen csütörtökig kellett volna gondolkodniuk, de a pilóták részéről azonnal nyíltan negatív fogadtatásban részesült – Sebastian Vettel például „szar ötletnek" nevezte –, és mint kiderült, ebben végre a csapatok is egyetértettek.

A héten közös levelet küldtek az FIA-nak és Bernie Ecclestone-nak,

ultimátum elé állítva őket: a Forma-1 vagy visszatér a tavalyi időmérőhöz, vagy nem szavaznak meg semmilyen változást.

Mivel ez azt jelentette volna, hogy marad a folyamatos kiesés, Ecclestone és Jean Todt meghátrált.

Kínától újra a tavalyi formátumban rendezik az időmérőt Forrás: AFP

„Úgy tűnik, az emberek elfelejtik, hogy mi volt a célunk: össze akartuk keverni a rajtrácsot kicsit, mert a jelenlegi rendszer nem teremt komolyabb izgalmakat" – idézi az Autosport Ecclestone-t. „Lewis (Hamilton) valamelyest a segítségünkre sietett azzal, hogy nem rajtolt jól, ezért át kellett verekednie magát a mezőnyön, a Ferrari pedig összeszedte magát végre, úgyhogy talán pozitív változás várható."

Ilyen egyszerű a képlet" – tette hozzá arra utalva, hogy az idei szabálymódosításokhoz száz százalékos egyetértésre van szükség.

Még az F1 Commissionnek és az FIA Motorsport Világtanácsnak is jóvá kell hagynia a visszatérést a régi rendszerhez, ez azonban most már tényleg csak formalitásnak ígérkezik. Közleményében az FIA ugyanakkor utalt rá, hogy 2017-re ismét átgondolják, milyen módon lehetne feldobni az időmérőt, de immár alaposabban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!