Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Sir Jack Brabham fia, Gary tagadta a vádakat, de bűnösnek találták. Az ítéletre még várni kell.

A brisbane-i esküdtszék bűnösnek találta Gary Thomas Brabhamet kiskorúval szemben elkövetett nemi erőszak vádjában, adta hírül az AP. A vád szerint Brabham 2003 és 2007 között bántalmazott és erőszakolt meg egy kislányt, aki akkor 6-10 éves volt.

A bizonyítási eljárás során a gyermek édesanyja is tanúskodott, és egy hangfelvételt is felhasználtak. A védelem azt próbálta alátámasztani, hogy a kislány soha sem maradt egyedül Brabhammel, de ezt az anyja cáfolta. Az ABC szerint az autóversenyző is tagadta az ellene megfogalmazott vádakat, az AP szerint azonban bűnösnek találták. A bíró április 15-én fogja kihírdetni az ítéletet.

Sir Jack Brabham háromszor, 1959-ben, ’60-ban és ’66-ban nyert F1-es világbajnokságot, és a nevét viselő F1-es csapatot is megalapította. 88 éves korában, 2014-ben hunyt el. Brabhamnek három fia született: Geoff, Gary és David, mindhárman próbálkoztak autóversenyzőként.

David 30 nagydíjra is nevezett, és édesapjához hasonlóan Gary is eljutott a Forma-1-ig, a bemutatkozása azonban elmaradt. 1990-ben két versenynek is nekifutott, de nem sikerült rájuk kvalifikálnia magá. Később az első ausztrál IndyCar-pilóta lett, aki hazája egykor híres, Gold Coast futamán is részt vett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!