Vágólapra másolva!
A finn pilóta helyére megint túljelentkezés kezd kialakulni, bár vannak versenyzők, akiket már hírbe hoztak a Ferrari egyik ülésével, ők azonban kizárják az átigazolás lehetőségét. Legalábbis egyelőre.

Kimi Räikkönen jövője folyamatosan beszédtéma tárgya, különösen, amióta 2014 elején visszatért a Ferrarihoz. Először Fernando Alonso, majd Sebastian Vettel is legyőzte őt, a turbókorszak kezdete óta pole pozíciót és futamgyőzelmet sem tudott szerezni.

A Scuderia tavaly majdnem lecserélte Räikkönent

Valtteri Bottasra, de végül egy évre meghosszabbították a szerződését, jövőre viszont nincs biztonságban.

„Kimi elégedettnek tűnik az új autóval” – nyilatkozta Steve Robertson, Räikkönen menedzsere a Turun Sanomat című lapnak, és jelezte, hogy a finn pilóta továbbra is a győzelmekre hajt. „Mindketten tudjuk, hogy milyen fontos számára egy erős kezdés az idei szezon során. Ha Kimi képes erre, akár a bajnoki címért is harcolhat.”

Räikkönennek tetszik az új Ferrari Forrás: DPPI media/Florent Gooden

A paddockban viszont elsősorban az utódlása a téma, hiszen ő és a Mercedesszel szintén csak az év végéig érvényes szerződéssel rendelkező Nico Rosberg az idei pilótapiac kulcsfigurája. Már tavaly felmerült, hogy fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére

Max Verstappen is a jelöltek között lehet,

de a 18 esztendős holland Melbourne-ben kijelentette, boldog a Red Bullnál, és kitart a márka mellett, amely az F1-es bemutatkozást lehetővé tette számára.

Kizárta az átigazolás lehetőségét Nico Hülkenberg is,

amikor az Auto Bildnek kijelentette, hogy tavaly sem szállt ringbe a Ferrari-szerződésért. „Mivel én egyszerre vagyok versenyző és a saját menedzserem is, mindig tudom, hogy mi folyik éppen. 2017 végéig megújítottam a szerződésemet a Force Indiával, úgyhogy nem szállok le ebből a nyeregből” – mondta a német pilóta.

Räikkönen ülése vonzó lehet, de vannak, akik egyelőre lemondanak róla Forrás: AFP/Saeed Khan

Felmerült Romain Grosjean neve is, miután a francia a Haashoz szerződött, de

a két legvalószínűbb jelölt ismét Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo.

Az előbbi szerződése lejár az év végén, a Red Bull pilótája viszont elismerte, hogy az övé még „nem egészen.” Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója a finn STT hírügynökségnek kijelentette, továbbra is nagy tisztelője Bottasnak, és a csapat feladatának tekinti, hogy győztes autót készítsenek számára.

A kérdést Ricciardónak is feltették a csütörtöki sajtótájékoztatón, és ő elmondta, nem biztos abban, hogy Sebastian Vettel örömmel üdvözölné a Ferrarinál, miután 2014-ben legyőzte a németet a Red Bullnál.

– válaszolta Vettel. „Az együtt töltött évünk neki jól alakult, nekem nem annyira, de az egy dolog, ami a pályán történik, azon kívül is fontos, hogy az ember jól kijöjjön a csapattársával.”

Vettel és Ricciardo viccelődött a sajtótájékoztatón azzal, hogy lennének-e ismét csapattársak - a német ezúttal nem említette, hogy Räikkönennel milyen jó a munkakapcsolatuk Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

Vettelt persze ezúttal sem kellett kétszer kérni, hogy viccelődni kezdjen: közölte, hogy

nem lenne hajlandó Ricciardóval táncolni

a bokszutcában, ahogy az ausztrál tette Danyiil Kvjattal az esőáztatta tavalyi USA Nagydíj időmérőjén. Megjegyezte azt is, hogy kissé meglepődött, amikor Ricciardót öltözni látta. „Sokat járkálok alsógatyában, jobb, ha ezt megszokod” – ugratta Ricciardo a volt csapattársát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!