Alonso: Bánnám, ha a Ferrari világbajnok lenne

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren-Honda, Ausztrál Nagydíj
McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso is driven through the paddock during the build up to the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 17, 2016. / AFP / PETER PARKS / --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE--
Vágólapra másolva!
A kétszeres vb-győztes szerint mindenki boldogtalan az F1-ben, aki nem nyer, függetlenül attól, hogy hányadik lesz. A McLarennel további bukdácsolásra számít.

Fernando Alonso távozása a Ferraritól, és küszködése a vert mezőnyben a McLaren-Hondával az utóbbi évek egyik legnagyobb bukása volt az F1-ben. A spanyol pilótát a mai napig az egyik, ha nem a legjobb versenyzőnek tartják, de 2005 és 2006 óta maximum futamgyőzelmekre futotta neki, pedig a McLaren-Mercedesszel és a Ferrarival többször is harcban állt a bajnoki címért.

2014-ben megelégelte, hogy nem tud egyről a kettőre jutni az olaszokkal, és fejest ugrott az ismeretlenbe, így a mezőny végére süllyedő McLarenhez került, de azóta is állítja, nem bánta meg a váltást.

mert érvényes szerződésem volt velük a tavalyi és az idei szezonra” – ismerte el Melbourne-ben. „Ha nyernek, talán azt fogom érezni, hogy nekem is lett volna lehetőségem rá. Ez azonban még egy nagy 'ha'.”

Alonso arcára fagyhat a mosoly, ha a Ferrari elkezd nyerni Forrás: AFP/Peter Parks

A McLaren-Honda tavaly – főleg két világbajnokkal a csapatnál – kínosan szerepelt, az idén viszont javulni látszik a formájuk. Ám Alonso kijelentette, hogy ha nem győzhet, nem érdekli, hogy hányadik lesz.

Mindig csak egyetlen pilóta és egyetlen csapat lehet boldog, a többiek ugyanabban a hajóban eveznek” – mondta. „Néha azt hisszük, hogy a 22. helyezett a legelkeseredettebb, de velem nem ez a helyzet.”

Az idei McLaren-Honda megint nem született győztes autó Forrás: LAT Photographic/Zak Mauger

„Nekem minden helyezés pontosan ugyanolyan fájdalmat okoz, ha nem nyerek. Tavaly azért voltam elégedett, mert éreztem a csapat elhivatottságát és a projektben rejlő lehetőséget.

Azt nem tudom, hogy ez rövidtávon, középtávon vagy hosszútávon valósul meg, de ez a kombináció, a McLaren-Honda egy napon győzelmet fog aratni” – jelentette ki Alonso, aki szerint nem bosszantóbb a helyzete, mintha „minden versenyen a 4.” lenne.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!