Vágólapra másolva!
Az F1-ben korábban versenyzőként is résztvevő Paul di Restát szerződtette a Williams tartalékpilótának a 2016-os szezonra. A skót a DTM-ben is marad, a Mercedes színeiben.

A Force India korábbi versenyzője, Paul di Resta lesz az idei szezon során a Williams tartalékpilótája, jelentette be a grove-i istálló hétfőn. Di Resta régóta a Mercedes támogatását élvezi, korábban a márka színeiben nyert bajnoki címet a DTM-ben, majd három szezont töltött az F1-ben a gyártó motorjait használó Force Indiánál.

A formulaautós kitérő után di Resta visszatért a DTM-be, így

szeptemberben a magyar közönség is láthatja a Hungaroringen.

„Örömmel tölt el, hogy tartalékpilótaként csatlakozhatok a Williamshez, és várom a 2016-os szezont” – nyilatkozta.

Paul di Resta sikeres a DTM-ben, F1-es pilótaként viszont nem alkotott maradandót Forrás: ITR

„Mozgalmas év vár rám, össze kell hangolnom a DTM-et, ahol a Mercedes AMG-nél versenyzem, és a Forma-1-es nagydíjakat, amelyeken az új feladatköröm miatt veszek majd részt. Mindkét programba mindent beleadok, és nagyon várom az idén feltáruló izgalmas lehetőségeket” – mondta di Resta, aki köszönetet mondott a lehetőségért Claire Williamsnek és a csapatnak.

A csapatfőnök-helyettes szerint di Resta 58 futamos tapasztalata az F1-ben

és biztos abban, hogy szükség esetén a skót pilóta magabiztosan beülhet az egyik autóba, de addig is a szimulátorban számítanak a munkájára, ami a beilleszkedést is segítheti.

Di Resta az idén a DTM-ben is új autót hajthat a Mercedesnél, ősszel jönnek a Hungaroringre is Forrás: Daimler

Claire Williams az Autosportnak elmondta, hogy fejlesztőpilótájukra, Alex Lynnre is hasonló feladatot bíznak, de a brit fiataltól azt is elvárják, hogy „végezze ki” a GP2 idei mezőnyét. Az elmúlt évek során

a Mercedes elkezdte az F1-es részvételének szolgálatába állítani a DTM-es programját.

A tavalyi bajnok Pascal Wehrlein 2014 óta a gyári csapat tesztpilótája, és az idén már a Manor színeiben versenyezhet. di Resta mellett Gary Paffett is a Williamshez szegődött, Esteban Ocont pedig „kölcsönadták” a Renault-nak, ahol szintén tartalékpilóta lett.

A DTM mezőnye 2016. szeptember 24-26. között két és fél év után újra pályára lép a Hungaroringen.

A Renault közben bejelentette, hogy nem csak a Mercedes tehetségkutató programjában résztvevő Oconnak, hanem a GP2-ben szereplő kanadai Nicholas Latifininek is tesztlehetőséget adnak a szezon során. "Az új pilóták számára tökéletes bizonyítási lehetőséget nyújtó GP2-ben való versenyzés mellett Nicholas teljesít nálunk egy programot, hogy megszerezhesse a Szuperlicencet, hogy az idén legalább egy első szabadedzésen részt vehessen" – nyilatkozta Frederic Vasseur, a Renault Sport Racing versenyigazgatója.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!