Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő lenyűgözőnek tartja a Scuderia autója által futott tesztköröket, és kiélezett küzdelemre számít az elmúlt két év során taroló Mercedes és a Ferrari között.

Kevesebb, mint egy hét van hátra a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj első szabadedzéséig, így egyre fokozódik a várakozás az idei erőviszonyokkal kapcsolatban. A közvélemény egyelőre a sötétben tapogatózik, hiszen

a teszteredmények alapján nem lehet biztosan megállapítani a helyzetet,

és a csapatok számára is sok a megválaszolatlan kérdés. A Mercedes szezonnyitó sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton azt viszont elismerte, hogy komoly kihívásra számít a Ferrari részéről.

„Őszintén mondom, hogy igazi küzdelem lesz, mert

– mondta a háromszoros világbajnok. „Ez a véleményem, de még mindig nehéz előre látni. Az autónk jó, de a Ferrari az előző év vége felé nagyon erős volt, és nagy előrelépést tettek tavalyról az idei évre is” – vélte.

A Ferraritól még a Mercedesnél is tartanak Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Hamilton szerint a Ferrari pilótái „az utolsó teszten, a hosszabb etapok során hihetetlen időket futottak, és azt hiszem, nem is hoztak fejlesztéseket a tesztnapokra, ezért úgy gondolom, egy nagyobb csomaggal készülnek az első versenyre.” A brit kijelentette, jó csatára számít az olasz csapattal, és úgy véli, ez a sportnak is jót tesz majd.

A világbajnoki címvédő szerint a közönség számára is érdekes lehet, hogy még az érintettek sem ismerik a valós erőviszonyokat. A Sky Sportsnak elmondta, régebben azt képzelte el, hogy beállítja Ayrton Senna eredményét, most viszont

nem motiválja, hogy ő lehet az első brit pilóta, aki négy világbajnoki címet nyer,

de leszögezte, továbbra is reméli, hogy sokször a magasba hazája zászlaját, és reméli, hogy a „jelenlegi elsőszámú küzdőként" büszkeséget hozhat a briteknek.

A Mercedes szezonnyitó sajtótájékoztatóján a Daimler AG első embere, Dieter Zetsche (balra) is részt vett, és kiállították a márka autósport történetének szinte összes versenyautóját is Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Hamilton főnöke, Toto Wolff hozzátette, hogy

a Mercedes a futásteljesítménnyel kapcsolatos céljait elérte,

és az élmezőnybe várja csapatát.

„A Ferrari is hasonlóan jónak tűnt, és a hosszú etapos szimulációik során futottak érdekes köröket, emellett

– magyarázta az osztrák. „A mondás viszont úgy tartja, hogy a fecsegés csak szombaton és vasárnap ér véget. Majd ekkor kiderül, hogy elég jók vagyunk-e újabb győzelmekre és bajnoki címekre vagy sem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!