Vágólapra másolva!
A futam megrendezése az állami támogatás csökkentése miatt kérdésessé vált, Austin eddig csak megcsillagozva szerepelt a versenynaptárban, végül azonban zöld jelzést kapott.

A Forma-1 négy évig tartó szünet után 2012-ben tért vissza az USÁ-ba, amely a csapatok számára a szponzorok érdekeltségei miatt kiemelten fontos helyszínnek számít. Az egyébként népszerű austini verseny jövője múlt novemberben mégis kérdésessé vált, mert a texasi kormányzat a rendezvények nemzetgazdasági megtérülését kiszámító új modellre hivatkozva

évi 25-ről 19,5 millió dollárra csökkentette az állami támogatását.

Úgy tűnt, a hiányzó összeg miatt az USA Nagydíj ellehetetlenül. A promóter azt kérte Bernie Ecclestone-tól, hogy egyéves csúszással fizethesse ki a jogíjat, de a sport nagyura sem volt derűlátó a futam jövőjével kapcsolatban. A Circuit of the Americas (COTA) eddig csak megcsillagozva szerepelt az F1 2016-os versenynaptárában, ám most megerősítették, hogy sor fog kerülni rá.

A tavalyi nagydíjhétvége programját teljesen felborította az ítéletidő Forrás: AFP/Clive Mason

„Amióta 2012-ben először adtunk otthont az eseménynek, nagyon sok tapasztalatot szereztünk, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy évről évre emeljük a színvonalat. Biztosak vagyunk benne, hogy az USA Nagydíj a jövőben is a szezon kiemelkedő rendezvénye marad" – mondta a COTA vezérigazgatója, Bobby Epstein.

A nagydíj szombatján Taylor Swift fellépésével fogják színesíteni a hétvégi programot. „A Forma-1 izgalmait a fesztiválhangulattal és Taylor Swift nagyszabású koncertjével vegyítve szeretnénk az év legnagyobb szórakoztató és sporteseményét biztosítani a szurkolók számára" – jelentette ki Epstein. „Tárt karokkal várjuk a látogatókat Texasban és a COTÁ-n erre a fantasztikusnak ígérkező hétvégére."

Az USA Nagydíj a rekordhosszúságú, 21 fordulós szezon 18. állomása lesz, október 23-án rendezik meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!