Vágólapra másolva!
A tavalyi évet végig kínlódták, az idén legalább nem romlik el folyamatosan az autójuk, de Eric Boullier továbbra sem hajlandó megígérni, hogy az idén sikeresek lesznek.

Csak az idénynyitó Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésére áll teljesen össze a McLaren idei autója, miután a téli teszteken nem értek a tervezett feladataik végére, de Eric Boullier, a wokingiak versenyigazgatója szerint a teszteken való szereplés így is „nagy lökést” ad az istállónak.

Az idén legalább a feladataink és a teendőink nagy részén túl vagyunk. A rendszereink, sőt az egész autó terén is a határainkat feszegettük a tervezéskor. Néhány ötlettel kudarcot vallottunk, másokkal nem, ami normális a tesztelés során, de elégedett vagyok az eredménnyel” – mondta a francia menedzser.

Az idén már nem a Manorral akarnak küzdeni Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/Nurphoto/Joan Valls

A McLaren-Honda tempója továbbra sincs az élmezőnnyel egy szinten, de Boullier szerint „legalább sokat mentünk a nyolc tesztnap során, sokkal felkészültebbek vagyunk, és otthonosabban mozgunk a pályán.” A francia kijelentette, a begyűjtött adatok nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy meghatározzák a fejlesztési irányvonalat, de továbbra sem volt hajlandó kijelenteni, hogy mikor térhetnek vissza az élre.

– közölte. „Összehasonlítjuk a köridőket a többiekével, amikor azonos körülmények között megyünk, ebből tudjuk, hol állunk, mit akarunk elérni, és milyen irányba tartunk. Nem akarunk most ígérgetni, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy hiteles előrejelzéseket adjunk, és nem akarunk fals várakozásokat gerjeszteni.”

Boullier elárulta azt is, hogy a Honda új F1-es főnökével, Haszegava Juszukével könnyebb kommunikálni, mint a múlt hónapban leváltott elődjével, Arai Jaszuhiszával volt. „Már dolgozott az angol rendszerben, ezért igen, bizonyos szempontból egyszerűbb vele" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!