Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is elkapná a grove-i istálló autóit, Carlos Sainz viszont úgy véli, a Toro Rosso számára „abnormális” körülmények szükségesek, hogy odaérjenek a dobogóra.

Az F1 idei legnagyobb kérdése, hogy a Ferrari legyőzheti-e a Mercedest, de a mezőny többi sarkában is érdekes csatákra van kilátás, mégpedig elsősorban a Williams, a Red Bull, a Force India, illetve esetleg a Toro Rosso és a McLaren, valamint egy külön csoportban a Renault, a Sauber, a Manor és a Haas között. Bár a grove-i istállónál azt is elképzelhetőnek tartják, hogy befogják a Ferrarit, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg szerint azonban a visszapillantó tükröt is figyelniük kell.

– nyilatkozta Ricciardo Barcelonában, bár hozzátette, hogy a lassú pályákon már most is esélyesnek tartja a Red Bullt a dobogóra. „Ha Monacóban versenyeznénk, mi lennénk a pódium titkos esélyesei, itt viszont szerencsére lenne szükségünk hozzá.”

Ricciardo szerint a Red Bull jobb, mint egy éve volt Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/Nurphoto/Joan Valls

Az ausztrál pilóta szerint szoros verseny zajlik majd az 5. helyért, mert az autójuk jobb, mint egy éve volt, de a Williams és a Force India is előre tudott lépni. Az utóbbi csapat a barcelonai teszteken rendszeresen ért el feltűnően jó időeredményeket. Ezt támasztja alá Hülkenberg optimista nyilatkozata is.

– mondta a Le Mans-i 24 órás tavalyi győztese. „Szerintem a Red Bull-lal és a Toro Rossóval fogunk csatázni” – tette hozzá. „Úgy érzem, hasonló szinten leszünk, mint ahol tavaly zártuk az évet, és ez jó kiindulási alap. Későbbre is kedvezőek a kilátásaink, mert látom az autónkban rejlő lehetőségeket, és tudom, hogy többet lehet kihozni belőle.”

A Williamsre vadásznak az ellenfelek Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/Nurphoto/Joan Valls/Urbanandsport

A fekete ló, illetve bika egyelőre a Toro Rosso, mert korábban Franz Tost és Max Verstappen is kijelentette, hogy a holland két tavalyi 4. helye után az idén a dobogós helyeket célozzák meg. Carlos Sainz azonban az El Mundo Deportivónak leszögezte, hogy „ennek kicsi az esélye”, és „abnormális körülményekre” lenne szükség az ilyen sikerekhez.

a Williamsnek és a Red Bullnak kellene utánuk következnie. A célunk, hogy az 5. legjobb csapat legyünk, de a 9-10. helyről nem könnyű elérni a dobogót” – mutatott rá a spanyol.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!