Vágólapra másolva!
Szeretnének önerőből futamokat nyerni 2016-ban. A Williams nem villogott a teszteken, de elégedettek az elvégzett munkával.

A Williams az előszezoni tesztek során hű maradt a nagydíjak szabadedzésein használt receptjéhez, és nem kereste a rivaldafényt ütős köridőkkel. Rod Nelson, a tesztcsapat vezető mérnöke ettől függetlenül elégedett azzal, amit Barcelonában múlt hétfő óta tapasztalt.

"Az utóbbi napjaink különösen jól sikerültek. Az előző héten többnyire a megbízhatóságot ellenőriztük, illetve elvégeztük a kiírt feladatokat,

– nyilatkozta még a csütörtöki tesztnap után. "A versenytempót vizsgálva továbbra is futottunk hosszú etapokat, de egyre nagyobb figyelmet fordítottunk az időmérőre is: minden nap szimuláltuk azt az egy órát."

A Williams verhetőnek tartja a Ferrarit Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Buettner

"Nem a látványos köridőkre törekedtünk, ugyanis a kvalifikációs gyakorlatot délutánonként végeztük, amikor a pálya általában már lassabb. A teszteléshez délelőtt a legjobbak körülmények, amit megfelelően akarunk kihasználni."

A Williams egyszer villantott, méghozzá szerdán, amikor Valtteri Bottas az utolsó tesztnapján a nap legjobb idejét érte el. Nelson úgy véli,

a Williams visszaszerezheti pozícióját a Mercedest követő boly élén,

ahová 2014 végére feltornázta magát – igaz, ez akkor csak az erősorrendben mutatkozott meg, a konstruktőri tabellán nem tudták megelőzni a Red Bullt.

"Sűrű a mezőny, de minden nap kicsit más. Nem kétséges, hogy a Mercedes rendkívül erős. A Ferrari kevésbé, szeretnénk azt hinni, hogy velük megbirkózhatunk" - mondta a szakember. "Teszünk még további frissítéseket az autóra, de biztos vagyok benne, hogy ők is. A lehető leghatékonyabb munkát kell végeznünk. A Mercedes elérhetetlen, de a 2. helyet szeretnénk elcsípni."

Győzelmet remél a technikai igazgató

A csapat a tavalyi orrkúpjával vágott neki a tesztelésnek, de

az idény második versenyén már egy új, rövidebb változatot terveznek bevetni,

amennyiben az elem átmegy a kötelező törésteszteken.

A helyettes csapatfőnök, Claire Williams egyenesen azt tűzi ki célnak 2016-ra, hogy a csapat végre ismét győzelmet ünnepelhessen – erre a 2012-es Spanyol Nagydíj óta várnak. "Azt akarom, hogy megnyerjünk legalább egy futamot" - jelentette ki Symonds. "Nem csupán egy győzelmet akarok, és azt sem akarom, hogy mázlival jöjjön össze, miután valaki hibázott."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!