Vágólapra másolva!
A korábbi Ferrari-pilóta, Mika Salo nem hiszi, hogy honfitársát lefokozták Sebastian Vettel vízhordójának, de rámutatott, Kimi Räikkönen csak akkor lehet sikeres, ha legyőzi csapattársát.

Újabb kulcsfontosságú év elé néz Kimi Räikkönen a pályafutása szempontjából, hiszen a Ferrari csak az idei szezon végéig hosszabbította meg tavaly a szerződését, és nyílt titok volt, hogy az olaszok megkörnyékezték Valtteri Bottast is. A Williams viszont nem engedte el a finn tehetséget, így Räikkönen maradhatott még legalább egy évre, de mivel az eredményei nem javultak, sokan úgy vélték, hogy a Ferrari már inkább Sebastian Vettel sikeréért dolgozik.

„Semmi esetre sem gondolom, hogy Kimi másodhegedűs lenne” – jelentette ki a korábbi F1-es pilóta, Mika Salo a finn MTV-nek.

Utána majd meglátjuk, hogy ez elegendő-e” – mondta Räikkönen honfitársa, aki 1999-ben helyettesítette a sérült Michael Schumachert is a Ferrarinál, és majdnem megnyerte a Német Nagydíjat, de kénytelen volt félreállni a bajnoki címre akkor még esélyes Eddie Irvine elől.

Räikkönen jövője nemsokára ismét téma lesz Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Salo szerint „nehéz megmondani”, hogy az idei lesz-e Räikkönen utolsó F1-es szezonja, „de szerintem a Ferrari okosan döntött, amikor megtartotta mindkét versenyzőt, mert a folytonosság fontos. Az is jót tesz, hogy a pilóták jól kijönnek egymással” – vélte a 49 éves veterán, aki szerint

Räikkönennek az időmérőn kell javulnia.

„Kimi versenytempója mindig is jó volt, de amikor 5-6 hellyel a csapattársa mögül rajtol, elég nehéz sikeres futamot teljesíteni.”

Egyetértett Salóval egy másik egykori Ferrari-versenyző, Jean Alesi is, aki a La Gazzetta dello Sportnak kijelentette: „Szerintem (Räikkönen) jobb választás, mint egy fiatal, például Max Verstappen, aki a saját céljait a csapat érdekei fölé rendelné” – vélte az 1995-ös Kanadai Nagydíj győztese. A siker kérdése természetesen az új Ferrari SF16-H bemutatóján is felmerült, de Räikkönen a rá jellemző szűkszavúsággal kommentálta az esélylatolgatásokat.

– válaszolta a finn, amikor arról kérdezték, hogy visszatérhet-e a 2007-es, bajnoki címet érő formájához. „Az a célunk, hogy jól szerepeljünk, erős szezont teljesítsünk, aztán majd meglátjuk” – zárta rövidre Räikkönen, aki 2013-ban nyert utoljára futamot az F1-ben, és a Ferrarihoz való visszatérése óta mindössze két alkalommal állhatott fel a dobogóra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!