Vágólapra másolva!
Enzo Ferrari, aki csütörtökön ünnepelte volna 118. születésnapját, egy archív videóban filozofikus gondolatokat oszt meg a versenyzésről. Ma bemutatják a Ferrari idei F1-es autóját, Sebastian Vettel már át is esett az üléspróbán.

„A versenyautó számomra olyan, mintha a fiam lenne" – mondja az Il Commendatore a videóban, amelyet a Ferrari a születésének évfordulója alkalmából adott ki. „Mindkettő önmagunk folytatása. Az ember akkor büszke a fiára, ha sikeres a tanulmányaiban, ha ő az osztályelső. Ugyanez az érzés fog el, amikor az alaktalan, megmunkált anyagból létrejön egy élő mechanizmus, a hangok harmóniája."

Habár Enzo 1988-ban meghalt, az általa teremtett mítosz a mai napig él: a Ferrari világszerte milliók rajongásának tárgya, és az F1-es csapat továbbra is a győzelemért küzd.

2016-os autójukat éppen pénteken fogják leleplezni,

a bemutató délután 2-től élőben követhető lesz a Scuderia honlapján.

Sebastian Vettel nemrég át is esett az üléspróbán, és amint az alábbi videóból kiderül, a harci kedve töretlen. Miután tavaly három győzelmet arattak a turbókorszakot uraló Mercedes ellen, a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne egyértelművé tette, hogy az idén már a vb-címért kell küzdeniük. A motorjuk teljesítményét a hírek szerint sikerült 900 lóerő fölé tornázniuk, Vettel azonban óva intett a túlzott elvárásoktól.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!