Vágólapra másolva!
Folytatódhat a kétszeres világbajnok vesszőfutása az F1-es pályákon, a magánéletében viszont megállapodhat.

Felemás év vár Fernando Alonsóra 2016-ban: a spanyol Diez Minutos című bulvárlap szerint a kétszeres világbajnok eljegyezte barátnőjét, a televíziós műsorvezetőként dolgozó Lara Alvarezt. A lap arról is találgat, hogy a 29 esztendős hölgy várandós lehet, és

az esküvőt az év végére tervezik Dubajban vagy a Maldív-szigeteken.

Az El Pais megpróbált utánajárni a híreknek, de Alonso képviselője semmit sem tudott a pletykáról.

Bár második esküvőjével és első gyermeke születésével Alonso mögé biztos hátország kerülhet, a spanyol sajtó azzal riogat, hogy a helyi hősük tavalyi kálváriája folytatódik a McLaren-Hondával. A Marca először arról számolt be, hogy bár

az új Honda nagyobb teljesítményű a tavalyinál, a megbízhatósági problémákat a japánok nem tudták kiszűrni.

A spanyolok azt a nehezen hihető, és igen nagy bajt jelző teóriát is bedobták, hogy a Honda a tavalyi motort viszi el az előszezoni tesztekre.

Alonso és barátnője, Lara Alvarez Forrás: AFP/Tom Gandolfini

A Honda 2015-ben kompakt erőforrással próbálta elősegíteni, hogy a McLaren hátul szűk, kedvező aerodinamikájú autót építhessen, de a „size zero" koncepció nem igazán vált be. Az Auto Motor und Sport szerint a japánok az idén nagyobb méretű, de kisebb, 120 helyett csak 100 ezres percenkénti fordulatszámon működő turbót építettek, ehhez viszont át kellett rendezniük az erőforrást. Jaszuhisza Arai, a Honda F1-es programjának vezetője elismerte, a motorjuk így körülbelül akkora lett, mint a Mercedesé.

A Marca tudósítója, Marco Canseco viszont úgy tudja,

hiába terveztek új turbót a Hondánál, az „folyamatosan elromlik",

és „továbbra is problémát okozhat a túlmelegedés." A Honda szóvivője azonban a Motorsport.com kérdésére „megalapozatlannak" és „spekulatívnak" nevezte az erőforrásuk teljesítményével és megbízhatóságával kapcsolatos értesüléseket. „A nyolc napos barcelonai teszt végéig nem fogjuk pontosan tudni, hol is állunk, ezért addig nem közlünk további információt. Nagyon várjuk már, hogy visszatérjünk a pályára" – mondta.

A Marca szintén meg nem erősített információi szerint a McLaren vasárnapi online bemutatója után a helyiek kedvence, Alonso kezdi majd tesztelni a McLaren-Honda MP4-31-et.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!