Társoldalunk:

Ecclestone: Nem tudom megmenteni az Olasz Nagydíjat

2016.02.12. 17:40

Az olaszok térfelén van a labda, mondja. Azért nem túl pesszimista a verseny jövőjét illetően.

A héten kiderült, hogy ismét zátonyra futottak a tárgyalások Bernie Ecclestone és az illetékes autóklubok, az olasz és a milánói között a monzai F1-es verseny jövőjével kapcsolatban. Habár a korábban problémás jogdíjról állítólag sikerült megegyezniük, a sport nagyura most amiatt aggódik, hogy a pályának nincs meg a pénze a bevállalt felújításhoz.

Ez az egész ügy nagyon olasz. Sokat beszélünk, de keveset csinálunk"

– élcelődött a Reutersnek nyilatkozva. „Pár hónappal ezelőtt azt ígérték, minden rendben lesz, tudják, hogy állnak, már megállapodtak mindenben, semmi dráma. Tegnap viszont már azt hallottam, hogy politikailag zűrös a helyzet, de majd megoldják. Vagy nem. Mi semmit nem tehetünk."

Monza jövője még mindig bizonytalanForrás: Getty Images/Mark Thompson

Monza jövője az F1-es versenynaptárban régóta bizonytalannak számít. Az olasz autóklub, az ACI elnöke állítólag már meg is tette az első lépéseket annak érdekében, hogy szükség esetén Imolába vagy Mugellóba vigye át a nagydíjat. Ecclestone elismerte, hogy nem tudja, mi lesz az egyik legjobb hangulatú, leggazdagabb múltú futam sorsa.

„Ezt az ügyet kizárólag az olaszok tudják megoldani Olaszországban. Határidő nincs" – tette hozzá félig-meddig megnyugtatóan. „Annyi idejük van rá, amennyit csak akarnak, feltéve, hogy még ebben a hónapban végeznek..."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!