Vágólapra másolva!
Édesapja szerint nem tervezi, hogy áttérjen a zenei pályára. Többen úgy látják, Rosberggel az idén jobban megfog gyűlni a baja.

Amióta a Mercedestől győzelemre képes autót kap, Lewis Hamilton lett az etalon a mezőnyben, akit a győzelemre pályázóknak mindenképpen maguk mögé kell utasítaniuk. A brit a 2014-es szezon második felében formába lendült, és csak a tavalyi vb-cím elhódítása után eresztett le kissé. Ő maga úgy vélte, 37 éves koráig marad aktív tagja a mezőnynek, így még hét szezon biztosan benne van, de édesapja szerint akár még több is lehet.

„Ennél már csak jobb lesz, még erősebbé válik majd" – nyilatkozta Anthony Hamilton a Sky Sportsnak. „Még hét-tíz évet eltölthet ebben a sportban, továbbra is hihetetlenül versenyképes lesz" – mondta, és nem tartotta valószínűnek azt sem, hogy fia komolyabban a hobbija, a zeneipar felé fordul. „Nem lehet kizárni, de én nem hiszem. Lewisban buzog a versenyszellem, imádja az autósportot, és rajong a győzelemért. Amíg ebben a szellemben él, maradni fog az F1-ben is. Az a rossz hírem a többieknek, hogy még legalább hét évig maradni fog."

Hamiltonban még jó pár év maradt, legalábbis az apja szerint Forrás: AFP/Ben Stansall

Bár az F1-ben 2007 óta versenyző Hamiltonnak vannak megingásai, rendszerint fölényben van csapattársával, Nico Rosberggel szemben, a többi versenyzővel az elmúlt két évben pedig szinte számolnia sem kellett. Anthony Hamilton úgy látja, a fia szeretne keményebben megküzdeni a győzelmekért, de szerinte eddig sem érdemtelenül részesült a sikerből.

„Fantasztikus lenne, ha a többieknek is ugyanolyan autót kapnának" – jelentette ki. „Lewis nem akar könnyedén győzni, csak azért, mert a többi autó nem versenyképes, vagy a csapatok bukdácsolnak. Azt szeretné, ha mindenki azonos szinten lenne, és ő önerőből nyerhetne. Ez most is így van, mert a legjobb csapatban van, és a lehető legjobb munkát végzi, de örülne, ha mások is megszorongatnák, és meg kellene szenvednie a győzelmekért."

Rosberggel az idén nehezebb lehet

Noha Hamilton és Rosberg teljesítménye gyakran közel van egymáshoz, a futamokon általában a britnek áll a zászló, bár csapattársa némi meglepetésre tavaly simán megnyerte az utolsó három futamot. Damon Hill, a Sky Sports szakértője úgy véli, az austini futam utáni sapkadobálás fordulópontot hozott Rosberg számára, és Felipe Massa is figyelmeztette Hamiltont, hogy mindent be kell vetnie, ha újra győztesen akar kikeveredni a belháborúból.

„Hamiltont talán kevésbé érdekelte az utolsó három verseny, mert azelőtt csodálatos szezont futott" – mondta a Williams pilótája. „Szerintem Lewisnak kicsit jobban oda kell majd figyelnie, mert Nico teljesítményét látva nem hiszem, hogy nagyon könnyű dolga lesz a csapaton belül. Nagyon összeszedettnek kell lennie" – vélte a brazil, aki 2008-ban éppen Hamiltonnal szemben maradt le a világbajnoki címről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!