Vágólapra másolva!
A Williams pilótája elismerte, tavaly nyáron nyomasztotta, hogy még az utcán is azt kérdezgették tőle, átigazol-e a Ferrarihoz.

A tavalyi átigazolási szezon egyik legfőbb kérdése az volt, hogy a Ferrari megtartja-e a gyenge eredményeket szállító Kimi Räikkönent, vagy leigazolják-e a helyére a finn honfitársát, Valtteri Bottast. A Williams versenyzője végül maradt a helyén, részben azért, mert rengeteg pénzt kértek érte. Az ügy hetekig elhúzódott, és Bottas nem tagadta, az eredményei megsínylették a helyzetet.

„Az eddig pályafutásom legzavarosabb időszaka volt” – árulta el az Autosportnak. „A bőrömön éreztem, hogy mit tehet az emberrel a sajtó, amikor minden egyes versenyen ugyanazt kérdezik. Még az utca embere is erről faggatott, a nap 24 órájában. Ez nem ideális, mert a versenyhétvégéken jobb, ha csak az jár az ember fejében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, de ezt a pletykák megnehezítik. Nem jött jól, de az F1 már csak ilyen.”

Bottas nem igazolt az őt üldöző Räikkönen helyére Forrás: Williams

Bottas azért megjegyezte, túl nagy bajt nem okozott, hogy nem koncentrálhatott csak a versenyzésre, de ezzel Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója nem értett egyet. „Bárcsak ne történt volna meg ez az egész ügy, mert eléggé visszavetette a teljesítményét, de Valtteri túljutott rajta, és alaposan visszavágott” – jelentette ki a pilótájáról, aki végül csak az utolsó futamon maradt le a pontverseny 4. helyéről Räikkönen ellenében.

A Williams pilótáját a tehetséges fiatalok között tartják számon, az igazi áttöréssel azonban még adós. Úgy véli, a tavaly tanultak is hozzátesznek ahhoz, hogy jobb versenyzővé váljon. „Hasznos lecke volt ez számomra” – mondta a finn. „Remélhetőleg hosszú pályafutás áll még előttem, és valószínűleg rengeteg spekuláció felmerül majd velem kapcsolatban, talán már 2016-ban. Jól felkészültem a kezelésükre. Most már voltam ilyen helyzetben is, szerintem ez hosszú távon hasznos lesz.”

Vergne új feladatot kaphat

Noha Bottas nem érkezett meg a Ferrarihoz, így is elképzelhető, hogy kissé módosul a Scuderia felállása, hiszen Esteban Gutiérrez a Haashoz igazolt versenyzőnek, amivel megüresedett a tesztpilótai ülés. Az olaszok fejlesztőpilótája, Jean-Eric Vergne célzott rá, hogy ő kaphatja meg.

„Igen, kisebb változások jönnek, nemsokára bejelentést teszünk” – árulta el az NBC-nek. Vergne azt viszont egyelőre nem mondta ki, hogy ő lesz a Ferrari tesztpilótája. „Meglátjuk. Lehetséges” – titokzatoskodott a francia, akit Max Verstappen váltott 2014-ben a Toro Rossónál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!