Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője több versenyzőhöz és csapathoz hasonlóan saját fotóit ajánlotta fel egy londoni kórház megsegítésére. A 85 esztendős üzletember nem fukarkodott az öniróniával sem.

Kíméletlen üzletemberként ismerik Bernie Ecclestone-t, de az F1 85 esztendős vezére már többször bizonyította szociális érzékenységét, és sajátos humorát is. Ecclestone ezúttal a Forbes F1-es szakírója, Christian Sylt jótékonysági árverésére küldött saját készítésű fényképeket, amelyekkel önmaga számára is görbe tükröt állít. A kezdeményezés célja, hogy F1-es személyiségek saját fotóinak elárverezésével segítsék a londoni Great Ormond Street gyermekkórház munkáját.

Ecclestone három különleges részletet fényképezett le svájci nyaralójában, ahol 2012-ben elvette jelenlegi feleségét, Fabiana Flosit. Az első fotó egy fából faragott baglyot ábrázol, Ecclestone ehhez azt a magyarázatot fűzte, hogy „rajtatok tartom a szememet.” Ezzel bizonyára arra utalt, hogy az F1-ben annak ellenére is megpróbálja teljes uralma alatt tartani a folyamatban lévő ügyeket, hogy már évekkel ezelőtt le kellett mondania a korábban szinte korlátlan hatalmáról.

A második fotón egy asztalnál ülő fém csontváz látható, amelyhez a tulajdonosa csak annyi kommentárt fűzött: „Ebéd Bernie-vel. Már évek óta erre várok.” Valószínűleg nem könnyű időpontot találni a naptárában…

Az utolsó fénykép Ecclestone munkamoráljára utal, és az „Elmentem ebédelni” címet kapta. A fotón egy régies és analóg eszközökkel megrakott íróasztal látható, ami egyszerre idézi meg a 85 esztendős üzletember fiatalságát, és idegenkedését a 21. század informatikai vívmányaitól.

A Zoom Auction nevű jótékonysági gálát pénteken este rendezték Londonban, egyebek mellett Fernando Alonso, Christian Horner és Lewis Hamilton fotói is kalapács alá kerültek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!