Hamilton kézzel írt levélben üdvözölte iskolás rajongóját

Forma-1, Lewis Hamilton
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton gives the thumbs up as he walks down the paddocks before the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring circuit near Budapest on July 26, 2015. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / AFP / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A háromszoros bajnoknak egyik csapattársa mutatta meg egy kisfiú iskolai levelét, Hamilton kézzel írt üzenettel válaszolt fiatal rajongójának.

Az F1-es pilóták különös ismertető jele, hogy Észak-Amerikán kívül – ahol nagyjából senki sem ismeri fel őket – szinte megközelíthetetlenek, de akadnak kivételek, amikor több millió fős rajongótáboruk egy-egy tagja kapcsolatba léphet az egyébként csak a TV-ben vagy az interneten követhető hőseikkel. Most a silverstone-i pálya térségében megjelenő Northampton Chronicle & Echo című újság adott hírt arról, hogy Lewis Hamilton kézzel írt levélben üdvözölte egy kisiskolás rajongóját.

A 10 éves Ewan Smart egy rövid történetet írt a suliban, amelyben elképzelte, hogy Hamilton megnyeri 4. világbajnoki címét, majd „milliószor fordulva, gumiégetéssel” ünnepli meg újabb sikerét. A levél a Mercedes csapatánál dolgozó Phillip Hawkes révén jutott el Hamiltonhoz, Hawkes pedig Ewan egyik tanítójának közelében lakik, így az írás gyakorlatilag kézről kézre járt, mígnem a brit pilótához került, aki nem volt rest üdvözölni a kis Ewant.

„Kedves Ewan, nagyon tetszik a fantáziád, ahogy előre vetíted a jövőt. Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy megszerezzem a 4. bajnoki címet, ahogy elképzelted. Tanulj továbbra is sokat az iskolában, hiszen már most is remekül írsz. Minden jót kívánok neked! Üdvözöl barátod, Lewis. Utóirat: „milliószor megfordulni gumiégetés közben elég jól hangzik!” – írta a Mercedes versenyzője, aki korábban elárulta, hogy ő maga tanulási nehézségekkel küzdött.

Ewan az úgy nevezett Big Writing tanítási módszertan részeként készítette a dolgozatát, ennek lényege, hogy a tanítók egységes, előre meghatározott szempontrendszer szerint értékelhetik a gyerekek munkáját. „Nagyszerű, hogy a fiúknak példaképük lehet, akik valóban felkelthetik az érdeklődésüket az írás iránt. A The Big Write segít a kicsiknek, hogy javítsanak az írásmódjukon felmérések és előre meghatározott célok segítségével” – nyilatkozta Hawkes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!