Vágólapra másolva!
A DTM-bajnok Gary Paffett 2013-ig a wokingi istállónál dolgozott, a szimulátorból fogja segíteni őket.

A Williams kedden bejelentette, hogy szimulátorpilótának szerződtette a 34 éves Gary Paffettet. A brit versenyző 2003 óta a DTM állandó szereplője, ahol 2005-ben bajnok lett, valamint 2001 és 2013 között kisebb-nagyobb megszakításokkal a McLaren tesztpilótájaként is dolgozott. Jelentős F1-es tapasztalata van, hiszen az évek során 72 tesztnap alatt összesen 4971 kört, azaz 22 745 km-t vezetett.

Gary Paffett a DTM-ben a Mercedes kötelékébe tartozik Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Wolf

Az idén a szimulátorból fogja segíteni a Williams munkáját. „Örülünk, hogy egy olyan tapasztalt versenyző csatlakozik hozzánk, mint Gary" – mondta a csapat helyettes főnöke, Claire Williams. „Nagyon profi pilóta, és a tesztelésről szerzett ismeretei, valamint az adatelemzési képessége révén jelentősen hozzájárulhat majd az FW38-as fejlesztéséhez a szezon folyamán."

Paffett legutóbb 2013 júliusában ült F1-es autóban, vagyis a hibrid hajtásláncokról még nincs tapasztalata. A Williams arról nem adott tájékoztatást, hogy mi lesz tavalyi szimulátorpilótájuk, a 2014-es GP3-bajnok Alex Lynn sorsa, aki az idén egy második szezont is el fog tölteni a GP2-ben. Claire Williams őt éppen hétfőn dicsérte, mondván, „túlteljesítette" a rábízott feladatokat, és 22 éves korához képest rendkívül érett.

„Alex meglehetősen összetett személyiség, mindent alaposan átgondol" – mondta róla az Autosportnak. „Nem az a durr-bele-bumm típus, nagyon megfontolt. Velünk ment végig a tehetségfejlesztésen, és sok területen jól beilleszkedett."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!