Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok a lehető legtöbb munkafolyamatban részt vett a Scuderia új autójának fejlesztése során. Kijelentette, megcélozza a bajnoki címet.

Új fejezet kezdődött Sebastian Vettel pályafutásában, és a Ferrari történetében is 2015-ben, hiszen a mindkét fél számára felejthető 2014-es szezon után megújulva, közösen vették fel a harcot a Mercedes versenyzőivel. Az Ezüstnyilakat viszont csak alkalomszerűen tudták megszorítani, de Vettel három győzelmet így is szerzett, és stabilan szállította a 3. helyeket. Főnöke, Sergio Marchionne az idén már csúcstámadást vár, és bár Vettel igyekszik hűteni a kedélyeket, neki is nagy tervei vannak.

„A bajnoki címet kell megcéloznunk” – jelentette ki az Auto Bild Motorsportnak. „Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy tavaly még mindig volt előttünk egy csapat” – utalt a Mercedesre, ami 2016-ban is favoritnak számít, bár Toto Wolff, a csapat első embere figyelmeztetett, hogy Vettel helyzeti előnyben lehet, hiszen Kimi Räikkönen várhatóan nem jelent majd olyan komoly fenyegetést, mert Lewis Hamilton és Nico Rosberg párharca.

Vettel nagy reményekkel tekint a 2016-os szezonra Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel azt is elárulta, hogy a Ferrari alaposan átgondolta a 2016-os autóját. A pletykák szerint az új modell orra sokkal rövidebb lesz a réginél, ez aerodinamikai előnyöket eredményezhet, míg a hátsó traktust a korábbiaknál is szűkebbre próbálják formálni. Úgy hírlik, Maranellóban ejtik a nyomórudas felfüggesztést is. „Sok dolog meg fog változni, és ezeket könnyen észre lehet majd venni” – ígérte.

A négyszeres világbajnok híres munkamoráljának újabb bizonyítéka, hogy saját elmondása szerint aktívan részt vett az új Ferrari megalkotásának folyamatában. Vettel a McLarennél dolgozó Stoffel Vandoorne mellett az egyetlen pilóta, aki az idén már két tesztnapot is teljesített – korábbi autókkal - az idei felkészülés jegyében, de az, hogy munkája gyümölcse mennyire érhet be, csak bő két hét múlva derül ki az első barcelonai kollektív teszten. A német versenyző viszont úgy véli: „Szerintem jó úton járunk.”

A pilóták terén is közösködhetnek a Haas csapattal

A Ferrari másfél éve technikai együttműködésben áll az idén bemutatkozó Haas istállóval. Az amerikaiak Esteban Gutiérrezt is a Scuderiától igazolták, és Gene Haas, a csapat tulajdonosa a Sportsbusiness Global Daily-nek elmondta, nem tervezik, hogy tartalékpilótát szerződtessenek, inkább e téren is osztoznának a nagy testvér erőforrásain.

„Jelenleg nincs tartalékpilótánk. Talán az lenne a legjobb, ha a Ferrarival vagy valaki mással közösen találhatnánk valakit” – nyilatkozta Haas, aki szerint ez már nem is olyan nagy gond, mint régen volt. „Manapság már minden olyan biztonságos, hogy csak betegség vagy valami vészhelyzet esetén van szükség tartalékpilótára. Ez talán már nem is olyan fontos, mint ahogy azt gondoljuk. Általában a NASCAR-ban sincs erre példa” – utalt az amerikai sorozatokban induló csapatára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!