Vágólapra másolva!
Így látja a veterán, Gerhard Berger, aki szerint a német versenyző csak azért nem sikeresebb, mert Lewis Hamilton a csapattársa.

Régi vita, hogy Nico Rosberg tipikus másodhegedűs-e, vagy valójában a legjobbak közé tartozik, és csak azért nem tud érvényesülni, mert Lewis Hamilton a csapattársa. Most egy veterán, Gerhard Berger is kifejtette a véleményét, és Rosberg mellett foglalt állást.

„Továbbra is azt gondolom, hogy Rosberg elképesztően jó" – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. „Csak az a pechje, hogy Lewis Hamiltont fogta ki maga mellé. Addig az összes csapattársát kordában tartotta, még Michael Schumachernek is komoly fejfájást okozott. Egy másik pilóta csapattársaként valószínűleg már kétszeres világbajnok lenne."

Rosbergnek lenne esélye Hamilton ellen - legalábbis Berger szerint Forrás: AFP

Habár ezt sokan látják így, Rosberg kitart amellett, hogy nem akarna más oldalán versenyezni. Pedig Hamiltonnal nem felhőtlen a viszonyuk sem, a világbajnoki párharc során néhányszor már összezörrentek, és a Mercedesnél a télen azt is kilátásba helyezték, hogy valamelyiküknek mennie kell, ha nem tudják normális mederben tartani a viszályukat.

A tavalyi szezon utolsó harmadára, a Mercedes szingapúri mélyrepülése után Rosberg kerekedett felül a párharcban, de Berger azokkal ért egyet, akik szerint Hamilton akkor a vb-cím birtokában már kiengedett.

„Austintól kezdve már a következő szezon járt a fejében" – véli az osztrák. „Márpedig egy olyan párharcban, mint amilyen Rosbergé és Hamiltoné, az apró részletek döntenek.

A pajzsán azonban Berger szerint is van rés, mégpedig az, hogy mentálisan nem elég stabil. „Úgy gondolom, Hamilton folyton borotvaélen táncol. Mindig nagyon közel jár ahhoz, hogy elveszítse az önuralmát" – magyarázta. „Rosbergnek komoly esélyei lennének, ha a szezon első felében jól teljesítene, mert azt hiszem, Hamilton nehezebben kezelné az ő sikereit, mint fordítva."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!