Vágólapra másolva!
Egy F1-es autóval még akkor sem gyerekjáték úgy száguldozni a hóban, hogy ne süllyedjen el vagy zuhanjon le a hegyről, ha szöges gumi és hólánc van rajta. Verstappen azért jól szórakozott.

„Tényleg fogalmunk sincs, mire számítsunk az autótól a hóban" – ismerte el a Red Bull bemutató csapatának koordinátora, Mark Willis, mielőtt Max Verstappen két hete nekivágott a kitzbüheli Hahnenkamm sípályájának egy szöges gumikkal és hóláncokkal felvértezett RB7 volánjánál. „A versenyző számára a legnagyobb kihívás szerintem az lesz, hogy kézben tartsa az irányítást, és megbirkózzon a hideggel. Ha a kéz- és lábujjai lehűlnek, nem érzi őket annyira. Ha pedig a gumik elsüllyednek a hóban, és ő tovább nyomja, szerintem egyszerűen elássa magát."

A Red Bull most nyilvánosságra hozott egy videót annak az akciónak a hátteréről, amely ugyan a közönség körében nagy sikert aratott, a hatóságok részéről viszont tiltakozást váltott ki, mert szerintük elmulasztottak engedélyt kérni rá. Verstappen a sí világkupának is otthont adó legendás pályán száguldott végig; a csapat egyik szerelője elmondta, hogy a legnagyobb nehézséget a kigyorsításhoz szükséges tapadás biztosítása jelentette.

„Hát, elvégre egy hegy tetején vagyunk, úgyhogy ez egy F1-es autóval nem gyerekjáték" – mutatott rá a bevállalós stílusával már a bemutatkozásának évében hírnevet szerző Verstappen. „Nem szeretnék lezuhanni a mélybe, muszáj a pályán maradnom. Rá kell érezni a megfelelő lendületre attól függően, hogy a hó mennyire puha vagy kemény. Egy kicsit ijesztő a dolog, de komoly kihívás is. Pont az ilyeneket szeretem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!