Egyre valószínűbb, hogy Maldonadót kirúgják

Forma-1, Pastor Maldonado, Lotus F1 Team, Szingapúri Nagydíj
Pastor Maldonado (VEN) Lotus F1 Team. Singapore Grand Prix, Saturday 19th September 2015. Marina Bay Street Circuit, Singapore.
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a Renault nem tud megállapodni a szponzorával. Magnussennel már a szerződéséről tárgyalnak.

Az Autosport úgy tudja, már alig van esély rá, hogy Pastor Maldonado megtarthatja a pilótaülését a Renault-nál.

A venezuelai versenyzővel tavaly szeptemberben hosszabbított ugyan az istálló jogelődje, a Lotus, de a lépés feltűnő gyorsasággal követte Romain Grosjean bejelentését, miszerint átigazol az új Haas csapathoz. Maldonado sorsa az idén január elején vált kétségessé, amikor kiderült, hogy szponzora, a PDVSA régóta csúszik az esedékes részlet kifizetésével. A venezuelai állami olajcég helyzetét a belpolitikai bizonytalanságok és a tartósan alacsony olajár is nehezíti, s bár a képviselői találkoztak a Renault vezetőivel két héttel ezelőtt, a szaklap szerint nem sikerült megállapodniuk egymással.

Maldonado helye mostanra végkép veszélybe került Forrás: Lotus F1 Team/James Bearne

A helyzet mostanra odáig fajult, hogy a csapat tárgyalni kezdett Maldonado kiszemelt utódjával, a 2014-es szezont a McLarennél lehúzó Kevin Magnussennel, akivel a napokban meg is köthetik a szerződést. A Renault gyári csapatának jövő szerdai bemutatkozásán már ő képviselheti őket.

Ha tényleg elbocsátják a vad stílusáról ismert Maldonadót, aki két szezont húzott le náluk, legfeljebb a Manornál lelhet menedékre, a többi alakulatnál ugyanis az összes hely megtelt. Noha 2010-ben bajnoki címet nyert a GP2-ben, sőt két évvel később egy F1-es meglepetésgyőzelmet is aratott a Williamsszel, Maldonadónak nem sikerült kikecmeregnie a fizetős versenyzők skatulyájából.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!