Vágólapra másolva!
A közel-keleti MRF Challenge szezonzáróján vesz részt, ahol Emerson Fittipaldi unokája, Pietro a bajnoki címért küzd, Adrian Newey csemetéje, Harrison pedig szintén beugróként gazdagítja a mezőnyt.

Versenyzéssel készül a tavasszal kezdődő európai szezonra Michael Schumacher fia, Mick. A német pilóta hazája F4-es bajnokságában szerepelt 2015-ben, a hétvégén pedig az MRF Challenge záró hétvégéjén áll rajthoz az indiai Csennaiban. A négyfordulós, közel-keleti bajnokság október végén indult, a pilóták Bahrein kivételével minden alkalommal két időmérőt, és négy versenyt futnak.

Schumacher számára a bajnokságban használt kétliteres Dallara-Renault új lesz, de az autó hasonló teljesítményű, mint amit az F4-ben már megszokott. Akad számára ismerős ellenfél is a mezőnyben, hiszen az F4-ből az F3-as Európa-bajnokságba tovább lépő Harrison Newey – a Red Bull sztártervezőjének fia – már a sorozat kezdete óta részt vesz a küzdelemben, de egyelőre csak a pontverseny 8. helyén áll.

Mick Schumacher 2015-ben cserélte versenyautóra a gokartot Forrás: ADAC Motorsport

Nem úgy, mint a korábbi kétszeres F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, Pietro, aki 18 pont előnnyel a trófea elsőszámú várományosa, de napjaink egyik fiatal női tehetsége, Tatiana Calderón is nyerhet még. Az előző, dubaji forduló során csatlakozott a mezőnyhöz Jean Alesi fia, Giuliano is, de egyelőre csupán 3 pontot tudott összegyűjteni. Ez azonban másodlagos, hiszen az MRF Challenge nem komoly széria, viszont jó lehetőség arra, hogy a fiatalok edzésben maradjanak télen is.

Miközben a ’90-es és 2000-es évek meghatározó F1-es pilótáinak utódjai Ázsiában bontogatják szárnyaikat, szüleik kortársa, Rubens Barrichello az USA-ban próbál szerencsét a hétvégén, a híres Daytonai 24 órás versenyen a Wayne Taylor Racing színeiben. A brazil Stock Car bajnokságban versenyző pilóta másodszor vág neki a maratoni viadalnak, ezúttal egy Dallara-Chevrolet Corvette DP volánja mögött.

Jön Maldonado 2.0

A német Auto Bild úgy tudja, újabb ismert név tűnik fel az idei szezon során az olasz F4-es bajnokságban, aki nem más, mint Pastor Maldonado 15 éves unokatestvére, Manuel, aki eddig gokartozással készült autós pályafutásának megkezdésére.

Manuel személyesen is jelen volt, amikor Pastor meglepetésre megnyerte a 2012-es Spanyol Nagydíjat az akkor még középszerű Williams-Renault-val, mielőtt tűz ütött ki a csapat garázsában, ahonnan az F1-es pilóta mentette ki unokatestvérét. Pastor azóta a Lotushoz igazolt, ami az idén már a Renault gyári csapata lesz, és elképzelhető, hogy ez egyben a venezuelai pilóta távozását is előidézi.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!