Vágólapra másolva!
Az anyavállalat ügyvezetője, Dieter Zetsche szimpatizál az életmódjával. Amíg Hamilton a pályán is teljesít, és nem keveredik bele semmilyen balhéba, nem szólnak bele a magánéletébe.

Megosztja a közvéleményt a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton stílusa és életmódja. Az F1 egyik legtehetségesebb pilótája privátban fényűző életet él, és szándékosan távol tartja magát a versenyzőkre szerinte ráerőltetett elvárásoktól, de tavaly már legalább két alkalommal túlzásba vitte a dőzsölést, aminek a pályán is meglátszott az eredménye. A Mercedes anyacégének ügyvezetője, Dieter Zetsche szerint ezt kell elkerülnie - egyébként viszont azt csinál, amit csak akar.

„Amíg Lewis nyeri a versenyeket, az élete többi részét úgy szervezi, ahogy akarja, ha az nem ütközik a márkánk értékeibe” – nyilatkozta Zetsche az Auto Expressnek. „A személyiségét és a közösségi médiában aratott sikerét, például a 12 millió követőjét figyelembe véve mi mást is kívánhatnánk magunknak, mint egy rocksztárt? A pályán is ő a leggyorsabb, úgyhogy minden tökéletes” – jelentette ki.

Hamilton ünnepli bajnoki címét Stuttgartban - civilben más stílust képvisel Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Hamilton és csapattársa, Nico Rosberg gyakran elmérgesedő csatát vív egymással, amióta 2014 elejétől kezdve a Mercedes az egyetlen, világbajnoki címre képes autó. Tavaly már odáig jutottak, hogy Toto Wolff egyikük menesztését is kilátásba helyezte, de szerintük a rendszeres morgolódás ellenére is jól tudnak együtt dolgozni. Zetsche erre nem tért ki, marketing szempontból viszont ő is úgy véli, előnyös a márka számára a versenyzői felállásuk.

Rosberget a német üzletember Hamiltonhoz hasonlította, és rámutatott: „A másik srác ugyanolyan gyors, csak nagyon másféle életet él a családjával és a gyermekével” – utalt Rosbergre. „Ők a két véglet, és szerintem mi igazán vagyunk velük. Ők alkotják a tökéletes párost” – jelentette ki Zetsche, aki a Detroiti Autószalon előestéjén tartott beszédét a tavalyi F1-es sikerek említésével kezdte.

Nehezebb győzelmet szeretne

Zetsche nem titkolta, hogy továbbra is nyerni akarnak, de hozzátette: „Lehetőleg az utolsó futamon, két pont előnnyel. Azonban nem a mi feladatunk, hogy csökkentsük az előnyünket, ez az ellenfeleinkre tartozik” – üzent elsősorban a Ferrarinak, amely a tavalyi felzárkózás után az idén már a világbajnoki címért szeretne harcolni az Ezüstnyilakkal.

Az olaszok szintén Detroitban tartózkodó elnöke, Sergio Marchionne ismét kijelentette, hogy 2016-ban a tavalyinál komolyabb sikereket vár Sebastian Vetteltől és Kimi Räikkönentől, ráadásul már a szezon elején. „A Ferrari számára most az a fontos, hogy hatékonyan dolgozzunk a barcelonai teszteken, mielőtt Ausztráliába utazunk a szezon első versenyére, hogy ismét visszatérjünk a győzelem útjára.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!