Vágólapra másolva!
Miközben a sajtó rendületlenül próbálja kapcsolatba hozni az élcsapatokkal, ő a Force Indiánál végzett munkájára koncentrál. Szerinte idén is előreléphetnek.

Nico Hülkenberget a Forma-1 egyik legtehetségesebb versenyzőjének tartják, de arra még nem volt lehetősége, hogy egy élcsapatban is bizonyítsa a képességeit. A 2010 óta tartó pályafutása alatt eddig a Williamsnél, a Saubernél és a Force Indiánál versenyzett, s bár számtalan versenyen nyújtott meggyőző teljesítményt, a dobogóra még egyszer sem tudott felállni.

A sajtóban évről évre jelennek meg híresztelések azzal kapcsolatban, hogy Hülkenberg iránt élcsapatok érdeklődnek, eddig mégsem sikerült nagy istállóhoz szerződnie. Tavaly ráadásul két évre hosszabbított a Force Indiával, ezért elméletileg 2017 végéig marad a jelenlegi csapatánál. A német azonban úgy véli, az újságírókat jobban zavarja ez a tény, mint őt magát.

„Ti folyamatosan azon gondolkoztok, melyik élcsapathoz igazolhatnék!" – mondta Hülkenberg a Motorsport.com-nak, amikor a jövőjéről kérdezték. „Én annyira nem aggódom emiatt. Most itt vagyok, és élvezem, amit csinálok. A legjobbat szeretném kihozni magamból, le akarom győzni a csapattársamat, és nagyszerű dolgokat szeretnék véghezvinni. Aztán vagy megtörténik, vagy nem" – utalt az élcsapatok hívására.

Hülkenberg a Force Indiától megkapja, amire szüksége van Forrás: AFP

„Persze én is az élmezőnyben szeretnék versenyezni, és futamokat akarok nyerni. Az évek során azonban megtanultam, hogy ezt nem lehet erőltetni. Lehet, hogy sikerül, de az is lehet, hogy nem – az irányítás nem csak az én kezemben van."

Az utóbbi hetekben felmerült, hogy a Mercedes búcsút mondhat valamelyik pilótájának, ha a rivalizálásuk hátráltatni kezdi a csapatot, de Hülkenberg egyelőre nem tekint erre reális lehetőségként. „Túl sok a találgatás, egyesek túl messzire mentek" – mondta. „Az ember persze megpróbálhat ügyesen helyezkedni, de az én rövid távú jövőmön ez úgysem változtatna, hiszen további két évre elköteleztem magam a Force India mellett."

Boldog a Force Indiánál

Hülkenberg rámutatott, hogy az F1-ben nemcsak a győzelmek fontosak, hanem a támogató légkör is, ezt pedig maximálisan megkapja a Force Indiánál. „Tényleg nagyon jól érzem magam itt" – nyilatkozta. „Ez volt az egyik ok, amiért hosszabbítottam. Egy versenyző számára nagyon fontos, hogy boldog legyen, és érezze a támogatást a csapat és a vezetőség részéről. Ez egy olyan tényező, ami a jobb teljesítmény elérésében is segít."

A Force India ráadásul remek idényen van túl, és Hülkenberg bízik benne, hogy az idén tovább tudnak javulni. „Bízom a csapatban, és hiszek benne, hogy folyamatosan fejleszteni tudjuk az autónkat, és csökkenthetjük a hátrányunkat a Williamshez hasonló csapatokhoz képest. Látom, milyen lehetőségek rejlenek a csapatban, és hiszek benne, hogy sikerülhet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!