Vágólapra másolva!
Volt rá kapacitásuk, és a következő években várják is a jelentkezőket. A McLarennel viszont beszélniük kell, ha valakinek motort akarnak szállítani.

A Red Bull tavaly ősszel a Hondához fordult motorokért, miután a Ferrari és a Mercedes nyilvánvalóvá tette, hogy nem adnak erőforrásokat az egyik legnagyobb riválisuknak. A japánokkal sem sikerült azonban megegyezniük, mert a McLaren főnöke, Ron Dennis megvétózta, hogy a gyártó másik istállónak is szállítson motort. Dennis később azt mondta, a Honda is belátta, nincs kapacitásuk egy második istálló ellátására, így mindenki rosszul járt volna a szerződéssel.

Az Autosport azonban úgy tudja, a Honda már 2016-ban képes lett volna két csapatnak motort gyártani, a következő szezontól pedig kifejezetten nyitottak erre a lehetőségre. „Legyen szó 2017-ről vagy 2018-ról, mi mindig nyitottak vagyunk rá" – mondta a Honda F1-es programjának főnöke, Jaszuhisza Arai az Autosportnak.

A McLaren nem akarta, hogy a Honda más csapatnak is motort adjon Forrás: AFP

Arai azonban hozzátette, a gyártónak továbbra is meg kell beszélnie a McLarennel, hogy kinek szállítsanak motort. „A szerződésünk részleteit nem árulhatom el, de tényleg beszélnünk kell erről a csapattal" – ismerte el. „Ha valaki motort kér tőlünk, vagy mi gondolkozunk el egy második vagy harmadik partnercsapaton, akkor mindig nyíltan beszélnünk kell erről a McLarennel."

Bár Arai szívesen dolgozna együtt más csapatokkal, nem biztos benne, hogy ez segítene versenyképesebbé tenné a motorjukat. „A McLaren szűk motorbeépítése egyedi megoldás, ezért nem tudjuk, hogy az a hajtáslánc hogyan működne egy másik ügyfélcsapat autójában" – mondta. „Abban biztos vagyok, hogy egy második csapattal fejlődne a megbízhatóságunk, de a teljesítményről nem tudok nyilatkozni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!