Vágólapra másolva!
Ecclestone szerint biztos, hogy nem lesz Német Nagydíj 2017-ben, de a pálya tulajdonosa egyelőre bizakodó.

Bernie Ecclestone december közepén kijelentette, biztos benne, hogy a Nürburgring 2017-ben sem tudja majd megrendezni a Német Nagydíjat. Az országba idén sem látogatott el a Forma-1 mezőnye, mert a pálya anyagi okok miatt nem tudta vállalni a rendezést, jövőre azonban Hockenheimben visszatér a német verseny.

A nürburgringi pálya tulajdonosa és üzemeltetője, a Capricorn azonban nem ennyire pesszimista, szerintük van még esélyük a jövő évi verseny megrendezésére. A pálya az elmúlt szezonban állítólag nyereséges volt, ezért nem zárható ki, hogy az F1-es verseny rendezési díját is ki tudják majd fizetni.

Továbbra is kérdéses, lesz-e Német Nagydíj 2017-ben Forrás: AFP

A Capricorn élén álló Carsten Schumacher mindenesetre kijelentette, mindenképpen az a céljuk, hogy visszavigyék a Nürburgringre a Forma-1-et, de a 2017-es verseny sorsa az anyagi helyzetükön múlik majd.

„Nem tudok jobbat elképzelni annál, mint hogy vendégül lássuk a Forma-1-et, de ez csak kezelhető pénzügyi kockázatok mellett lehetséges" – nyilatkozta a Motorsport-Magazin.com-nak. „A nemzetközi pályákhoz viszonyítva a Nürburgring kihasználtsága nagyon magas, és ez 2016-ra is igaz. Ez a partnereink, az ügyfeleink és az Eifel-hegység térségének szempontjából is jó jel, utóbbi helyzete ráadásul nagyban függ a Nürburgringen rendezett eseményektől."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!