Rosberg nem akarna más csapattársat Hamilton helyett

Forma-1, Kínai Nagydíj, Nico Rosberg, Lewis Hamilton
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (C) celebrates after taking pole position ahead of second placed Mercedes AMG Petronas F1 Team driver Nico Rosberg of Germany (L) and third placed Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany after qualifying for the Formula One Chinese Grand Prix in Shanghai on April 11, 2015. AFP PHOTO / Greg BAKER / AFP / GREG BAKER
Vágólapra másolva!
Egy német napilap kérdésére azt válaszolta, akkor sem választana maga mellé más csapattársat, ha megtehetné. Számára már tavaly megkezdődött az új idény, és úgy véli, előnyt kovácsolhat az előző szezon végén mutatott formájából.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg ismertsége kölyökkorukig nyúlik vissza, de korábbi jó viszonyukat erősen megtépázta világbajnoki csatájuk a Mercedesnél. Sőt: Rosberg nemrég úgy fogalmazott, hogy már nem barátok Hamiltonnal.

A német pilóta a müncheni TZ napilapnak ugyanakkor elmondta, hogy Hamiltont tekinti az ideális csapattársnak. "Lewis az. Nagyszerű teljesítményt nyújt, és a sikereink alátámasztják a csapat döntését" - felelte a kérdésre, hogy ha tehetné, kit szerződtetne maga mellé csapattársnak.

Rosberg és Hamilton 2013 óta csapattárs a Mercedesnél Forrás: AFP/Greg Baker

Téves benyomásnak tartja, hogy egyesek szerint Hamilton mindig csak saját magára gondol. "A sikerekhez szükség van a csapatra. Ha észreveszik, hogy valaki kizárólag magára gondol, gyorsan eltűnik a süllyesztőben" - állította Rosberg, aki elismerte, hogy néha örülne egy paravánnak a Mercedes garázsán belül. Máskor viszont pont kapóra jön neki, hogy nincs. "Időnként én is profitálok abból, hogy nincs ilyen fal. Úgy kell dolgoznunk, hogy nem rejtegetünk semmit egymás elől."

Túltette magát a vb-kudarcon

Arról a Mercedes dönt, hogy meddig tartják együtt Hamiltont és Rosberget – már jelezték, hogy ha a rivalizálás túlságosan elharapózik, nem fognak habozni, és a csapategység megtartása érdekében kiteszik az egyik versenyző szűrét.

Hamiltonnal nemrég 2018 végéig megállapodtak, és most Rosbergen a sor, hogy meggyőzze az istállót az év végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A német az elmúlt két idényben kikapott a világbajnoki küzdelemben Hamiltontól, de újult erővel vág neki a következő felvonásnak.

Rosberg zsinórban három győzelemmel fejezte be a 2015-ös szezont Forrás: Daimler

"Szerencsére gyorsan pörögnek az események, és most győztesnek érzem magam. Rég megemésztettem a világbajnoki vereséget" - mondta. "Az idén egy még fejlettebb Rosberget láthatnak majd, aki tanult az előző szezonból, és aki profitálni fog az utolsó versenyeken szerzett előnyből. Számomra már rég megkezdődött az új idény."

Rosberg 2015 utolsó versenyein többnyire jobbnak bizonyult Hamiltonnál, bár az adatok azt mutatják, hogy nem ő javult sokat, hanem inkább a brit teljesítménye esett vissza a Szingapúri Nagydíj után.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!