Matt Damon zavarta össze Hamiltont a Hungaroringen

Forma-1, Lewis Hamilton
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton gives the thumbs up as he walks down the paddocks before the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring circuit near Budapest on July 26, 2015. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / AFP / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A futam előtt beugrott a Mentőexpedíció forgatására, és azt állítja, az élmények hatására nem tudott kellően koncentrálni.

A 2015-ös idény egyik legizgalmasabb versenyét hozta a Magyar Nagydíj, amihez nagyban hozzájárult, hogy az évet uraló Mercedes pilótái sorra kapták a pofonokat. Lewis Hamilton az élről indult egyik kedvenc pályáján, de az elrontott rajt után még hátrébb csúszott, amikor az első körben Nico Rosberggel csatázva kicsúszott a kavicságyba. Később Daniel Ricciardóval ütközve az első szárnya is megsérült.

Végül 6. lett, és nem sokkal a cél előtt még úgy festett, hogy elveszti az 1. helyet a világbajnoki tabellán a szintén bal lábbal felkelő Rosberggel szemben. Hamilton a BBC-nek interjút adva elárulta, hogy a Budapesten forgatott Mentőexpedíció című filmre vezethető vissza aznapi gyenge formája.

"Klassz vasárnap volt, amíg el nem kezdődött a verseny. Előző este Ridley Scott, a rendező meghívott a vasárnapi forgatásra, amire igent mondtam.

Hamilton keveset aludt a Magyar Nagydíj előtt Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Az ágyban sokáig csak forgolódtam, körülbelül 1 óráig nem tudtam elaludni, de hajnali 4-kor már fel is ébredtem. 8-kor indultam el a forgatásra, s amikor megérkeztem, Ridley épp akkor készülődött az utolsó jelenethez. Azt mondta, 'Matt még nem jött meg, addig nem ülsz le eljátszani a szerepét?'"

"Ettől ideges lettem, nem tudtam, mi a fenét kellene csinálnom: Ridley Scott arra kér, hogy üljek le szerepet játszani. Végül Matt megérkezett, Ridley elindította a felvételt, én meg alig hittem a szememnek."

Hamilton elmondta, hogy az élmények elvonták a figyelmét a munkájáról. "Utána kimentem a pályára, és a fellegekben jártam. A mérnöki megbeszélésen aztán érezni kezdtem a nehézségeket. Szunyókálni sem tudtam már, és a rajtrácsra vezető köröket borzalmasnak éreztem az autóban. Tudtam, hogy ez így nem lesz jó."

"Egy olyan sztorit osztottam meg, amit talán félre kellett volna tennem egy későbbi könyvembe. Most már mindegy..." - tette hozzá a háromszoros világbajnok, akinek 2007-ben, első F1-es idénye után már megjelent egy önéletrajzi kötete My story címmel.

A legfrissebb tudnivalók a zenei munkásságáról

A művészi énjét egyre gyakrabban csillogtató Hamilton a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak elárulta, hogy már "több mint 100 dalt írt", sőt, a számuk elérheti a 140-150-et is. A feldolgozott témái és a stílusa meglehetősen változatos. "Eleinte slágerekre hasonlító dalokat írtam, aztán balladákat a kapcsolatokról. Utána jött az R'n'B és a hiphop."

"A zene az egyetlen, ami megérinti a lelkem. Ezért zenélek, nem azért, hogy pénzt keressek vele." Erről újabb tanúbizonyságot tett az Instagram oldalán: közétett egy felvételt, amin az énekesnő Rita Orával alkot duetett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!