Vágólapra másolva!
A Renault-t az új szezontól segítő motorguru, Mario Illien kijelentette: túl rövid az idő ahhoz, hogy már az idén győztes formába lendüljön az újra önállóan induló csapat. Jean Alesi szerint még a dobogó sem reális elvárás.

A Renault önálló csapatként eddig 35 győzelmet aratott a Forma-1-ben, és az idén újra ilyen formában vág neki a szezonnak. A vállalat a Lotust vásárolta fel, de az enstone-i istállót korábban versenyzőként és nagykövetként is erősítő Jean Alesi szerint hiába a gyári támogatás, nem szabad azonnal sikereket várni tőlük. A francia úgy véli, még a dobogóra kerülés sem lehet reális célkitűzés.

"Erre nincs esély 2016-ban. Újra kell szervezni a csapatot, szükségszerűen lesz egy átmeneti időszak" - nyilatkozta a Motorsport.com-nak. A Lotus tavaly egyetlen dobogós eredményt jegyzett: Romain Grosjean 3. lett Spában, miután Sebastian Vettel egyik gumija szétrobbant közvetlenül a cél előtt. Alesi ugyanakkor örül az önálló Renault visszatérésének.

"Ez nagyon fontos lépés volt (Franciaországnak), hiszen korábban nagydíjunk is volt" - magyarázta.

A Renault a Lotus felvásárlásával tér vissza önálló csapatként Forrás: AFP/Tom Gandolfini

A Renault-t szakértőként fogja segíteni az egykori Mercedes-motorguru, Mario Illien cége, aki megerősítette, hogy két héttel ezelőtt egy szerződést is aláírt. Egyelőre ő sem ábrándozik arról, hogy már az idén visszasegíti a franciákat a csúcsra.

"Túl kevés idő maradt ahhoz, hogy nyerjünk" - jelentette ki a Sonntagsblicknek. "Először a hatékonyságon kell javítanunk." Illien cége, az Ilmor a Red Bull kérésére már tavaly is adott tanácsokat a Renault-nak, amelynek motorjait 2016-ban TAG Heuer néven fogja használni eddigi ügyfelük.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!