Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy férfit, akit azzal vádolnak, hogy az F1-es pálya környékén bombatámadást akart végrehajtani november végén.

Az Egyesült Arab Emírségekben több forrás arról számolt be, hogy a héten bíróság elé állítottak egy férfit, aki a vádak szerint terrortámadásra készült az idényzáró Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén. A vádlott - aki az Iszlám Állam és az al-Kaida támogatója – állítólag több célpontot jelölt ki, ahol bombatámadást készült végrehajtani, a listán egy turistabusz és több bolt mellett az F1-es pálya is szerepelt.

Terrortámadás zavarhatta volna meg az abu-dzabi hétvégét Forrás: DPPI media/Florent Gooden

A 34 éves férfi állítólag korábbi robbantások kitervelésében is részt vett, és annak az Alaa Bader al-Hasheminek volt a férje, aki tavaly decemberben egy abu-dzabi bevásárlóközpontban megölt egy magyar származású óvónőt.

A dubai Gulf News értesülései szerint a férfi komoly támadást tervezett az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén, és a pálya területén belül is megpróbált volna bombát elhelyezni. Most hét vádpont miatt kell bíróság elé állnia, de a hírek szerint tagadta a vádakat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!