Vágólapra másolva!
A két évvel ezelőtt balesetet szenvedett Schumacher állapotáról régóta nem közöltek hivatalos információt, de a német ügyvédje szerint erre nem is kötelezhetik a családot.

Michael Schumacher két évvel ezelőtt, 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet. A családja eleinte hivatalos közleményekben adott tájékoztatást a hétszeres világbajnok állapotáról, de már régóta nem érkezett tőlük semmilyen információ. A tavaly ősz óta a svájci otthonában ápolt Schumacherről időnként megjelenik egy-egy hír a sajtóban, de a német menedzsere és szóvivője, Sabine Kehm ezeket rendre cáfolja.

Noha sokan szeretnék, ha végre megbízható információkat kaphatnának Schumacher állapotáról, a német médiaügyeivel foglalkozó ügyvéd, Felix Damm szerint a család nem kötelezhető arra, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot. Damm rámutatott, hogy Schumacher a balesete előtt is ügyelt arra, hogy élesen elkülönítse a magánéletét a nyilvános szerepvállalásától.

„Maga a baleset a jelenkori történelem eseményei közé tartozik, ezért arról tudósíthattak" – nyilatkozta Damm a DPA hírügynökségnek. „Utána viszont nincs szó ilyen kötelezettségről. Amióta tart a kezelése – először a kórházban, most pedig otthon –, a nyilvánosságot kizárták."

Sokan szeretnének többet tudni Schumacher állapotáról Forrás: AFP

Damm elmondta, megérti, hogy sokakat érdekelnek a részletek Schumacher állapotáról, de a család beleegyezése nélkül nincs joguk hozzájutni az információkhoz. „Meg kell érteniük, hogy már nem versenyez többé, ezért joga van ahhoz, hogy a vele kapcsolatos információkat távol tartsák a nyilvánosságtól."

Az ügyvéd szerint amúgy sem tudnának olyan közleményt kiadni, amellyel a Schumacher állapotával kapcsolatos összes kérdést tisztáznák, és a közzétett információk újabb találgatásokhoz vezetnének.

Montezemolo hisz a csodában

A baleset második évfordulóján megszólalt Schumacher egykori főnöke, Luca di Montezemolo is. A Ferrari volt elnöke elmondta, „hatalmas szomorúsággal" gondol vissza az elmúlt két évre. „Közeli a kapcsolatom Corinnával, Mickkel és Gina-Mariával. Január 3-án (Schumacher születésnapján) fel fogom hívni Corinnát" – mondta Schumacher családjáról a La Gazzetta dello Sportnak.

„Bár nagyon szomorú vagyok, én még hiszek a csodában, addig pedig a közös sikereinkre gondolok" – tette hozzá Montezemolo, aki elmondta, ha 2010-ben engedélyezték volna a csapatoknak a harmadik autó indítását, Schumachert kérte volna meg, hogy vezesse az egyik Ferrarit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!