Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy 2016-ban nem tér vissza az Aston Martin név a Forma-1-be, Sergio Pérez viszont a szünetben a híres brit gyártó sportautójával áll rajthoz.

Nyáron a Red Bull-lal kacérkodtak, majd a Williamsszel is tárgyaltak, a szezon végén pedig a Force India átnevezésének ötletével került a legközelebb az F1-hez a brit Aston Martin, amelynek nemrég kinevezett ügyvezetője szerette volna, ha a híres sportautómárka a versenypályákon is ellenfele lehet a Ferrarinak és a McLarennek. Vijay Mallya, a Force India társtulajdonosa hajlott is a csapat nevének módosítására, de az együttműködésből úgy tűnik, jövőre mégsem lesz semmi.

A brit Sky News nemrég úgy értesült, az Aston Martin vezetése „határozottan arra hajlik, hogy ne kezdjenek bele” az F1-es szponzorációba, „legalábbis 2016-ban ne, de ezt bármikor módosíthatják.” A francia Le Figaro később a vállalat ügyvezetőjét, az F1 iránt elkötelezett Andy Palmert is idézte: „Nincsenek meg az adottságaink ahhoz, hogy befektessünk az F1-be. A miénkhez hasonló márkák számára csak akkor érdekes az autósport, ha az utcai autóink technológiáját be tudjuk mutatni.”

Jövőre sem tűnik fel az F1-ben az Aston Martin? Forrás: Drew Gibson/Aston Martin

Palmer kijelentette, „nem látom, hogy a nagydíjakon való részvétel hogyan teremtene értéket számunkra.” Ez annak fényében mindenképpen meglepő, hogy Palmer hozta tető alá az idén véget érő Red Bull-Infiniti együttműködést, és korábban az Aston Martin F1-es jelenlétét sem vetette el. Az esetleges együttműködéshez a márka valószínűleg csak a nevét, arculatát és a pénzét adná, de ez is megkönnyítené a csapatnak, hogy a jól csengő névvel további szponzorokat szólítson meg.

Bár az F1-es együttműködés meghiúsulni látszik, Sergio Pérez egy mexikói pilótákból álló versenyző felállás részeként, a TRG csapat színeiben egy Aston Martinnal részt vesz a 2016. január 30-31-én zajló Daytonai 24 órás versenyen. Pérez váltótársa bátyja, a túraautó-versenyző Antonio lesz, és a csapatban szerepel majd a szintén mexikói Ricardo Perez de Lara és Santiago Creel, valamint a brit Lars Viljoen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!