Ricciardo nem akar Alonso sorsára jutni

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Szingapúri Nagydíj, dobogó, pezsgő, Mumm
SINGAPORE - SEPTEMBER 20: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing celebrates on the podium after finishing second in the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 20, 2015 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150920-00671 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Az idei gyengébb eredmények dacára nem fontolgatja, hogy szerződése lejárta után elhagyja a Red Bullt, főleg, ha a korábban szinte verhetetlen csapat ismét megtalálja a győzelemhez vezető utat.

A tavalyi látványos, három győzelmet és Sebastian Vettel legyőzését is hozó szezonja után Daniel Ricciardo szerényebben szerepelt a 2015-ös idény során, de ebben a Red Bull-Renault gyengélkedése is komoly szerepet játszott. Bár az ausztrálnak gyakran Danyiil Kvjattal is meggyűlt a baja, az F1-es közvélemény továbbra is nagyra tartja, a nyáron még a Ferrarival is összefüggésbe hozták. A szerződése 2016 végén jár le, de ő még nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz jövő ilyenkor.

„A megérzésemre fogok hallgatni” – mondta a tavalyi Magyar Nagydíj győztese. „2017-ben számos szabályváltozás jön, és az utolsó dolog, amit szeretnék, hogy úgy járjak, mint (Fernando) Alonso: leugorjak egy hajóról, amelyről utólag kiderül, hogy igazából azon kellene lennem” – utalt arra, hogy Alonso volt csapata, a Ferrari az idén három győzelmet is aratott, a McLaren viszont az egész szezon során csak küszködött.

Ricciardo Szingapúrban megmutatta, hogy ha az autója versenyképes, ő is tud az élmezőnyben szerepelni Forrás: Getty Images/Mark Thompson

„Ha minden ideálisan alakul, a Red Bullnál maradok, és ismét rátalálunk a dominancia kulcsára. Erre majd a szezon vége felé térünk vissza” – tette hozzá a szinte mindig mosolygó Ricciardo, akit komoly megpróbáltatások értek a 2015-ös szezon során. Autója versenyképességét látva először a saját elvárásait kellett mérsékelnie a Red Bullnál töltött első, sikeres éve után, majd számos műszaki hiba, büntetés, és egy olykor igen jól szereplő csapattárs, Danyiil Kvjat is borsot tört az orra alá. Ricciardo azonban úgy véli, a nehézségek ellenére is fontos év volt számára az idei.

„A frusztráció jobban úrrá lett rajtam, mint amennyire szerettem volna” – ismerte el. „Tízből kilenc alkalommal leplezni tudtam, tettem a dolgomat. Próbáltam mindig mosolyogni. Ez az év mindenképpen a tanulásról és a jellemfejlődésről szólt. Érettebb is lettem. A szezon nagyobb részében úgy éreztem, jól helyt álltam” – foglalta össze Ricciardo, aki az összetett pontversenyt a 92 ponttal a 8. helyen zárta, 3 ponttal Kvjat mögött.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!